Lastbilchauffør idømt syv års fængsel for otte voldtægter af ekskæreste

En 39-årig mand fra Næstved er blevet dømt skyldig i otte voldtægter af sin ekskæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

OPDATERING DEN 27. NOVEMBER 2018 KLOKKEN 11:28: ARTIKLEN ER ÆNDRET, OG MANDENS NAVN ER FJERNET, DA HAN ER BLEVET FRIKENDT FOR DE OTTE VOLDTÆGTER I ØSTRE LANDSRET.

En 39-årige lastbilchauffør fra Næstved er dømt skyldig ved Retten i Næstved for otte voldtægter af sin ekskæreste.

Han er også skyldig i to voldtægtsforsøg og 17 tilfælde af vold mod sin 34-årige ekskæreste. Derudover er han skyldig i to tilfælde af trusler mod vidner.

Derfor idømmes han syv års fængsel. Han skal desuden betale 125.00 kroner i erstatning til ekskæresten og for sagens omkostninger.

Der blev i dommen lagt vægt på, at forbrydelserne var foregået over en længere periode. 

Den 39-årige var tiltalt for i alt 24 forhold, som blandt andet talte 11 voldtægter af sin ekskæreste. To voldtægter mente retten ikke var bevist. Dermed er det kun to forhold ud af de 24, som den 39-årige mand ikke er dømt skyldig i.

Anklager krævede 10 års fængsel

Inden strafudmålingen krævede specialanklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at den dømte ikke skulle have under otte til 10 års fængsel. Hun begrundede det med en langvarig og nedværdigende behandling af kvinden.

Forsvarer Allan Vistisen lagde til gengæld vogt på, at de har haft et turbulent forhold med jalousi, som har presset hans klient. Derfor mente forsvareren, at han skulle have under syv års fængsel og nærmere de fem år.

Troværdige forklaringer

Retten lagde til grund for dommen, at vidneforklaringer og forurettedes forklaringer var troværdige. De blev understøttet af videofilm og fotos, som blev vist under retssagen.

Under domsafsigelsen udtalte dommeren, at den 39-årige tiltalte hyppigt havde udsat sin ekskæreste for vold og tvunget hende til samleje samt bundet hende. 

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig i tiltalerne.

Skuffelse over mislykket forhold

Ifølge den dømtes forsvarer er den dømte overbevist om, at retssagen udspringer af en skuffelse hos den 34-årige kvinde.

- Min klient er af den opfattelse, at hun er blevet skuffet over, de ikke kunne få forholdet til at virke. Og det er også i slipstrømmen af et endeligt brud, at anmeldelsen kommer på banen, udtalte forsvarer Allan Vistisen tidligere til TV ØST

Oprindeligt skulle der have faldet dom den 8. marts, da ekskærestens forklaring i retten trak ud.