Lange domme til Dianalund-mordere

To mænd og en kvinde er kendt skyldige i drabet på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen, der blev skudt med et oversavet jagtgevær.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd og en kvinde blev fredag kendt skyldige i drab på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen d. 16. august 2009 i Dianalund.

Den 33-årige blev dræbt af to skud fra et oversavet jagtgevær. Han blev skudt ned ved sit hjem i Dianalund. Drabsofferet var tidligere kæreste med kvinden, som nu er kendt skyldig. Hendes nye kæreste, en 24-årig mand, er ligeledes kendt skyldig, ligesom tredjemanden, der kørte bilen med de tre til og fra gerningsstedet.

Den 24-årige kunne i retten i Næstved høre, at han fik den længste straf på 12 års fængsel, hans kæreste fik ti år, mens chaufføren af bilen, som efter skudepisoden kørte over offerets ben og brækkede dem fik 8 års fængsel. To ud af de tre ankede med det samme dommen.

 

Torsdag, d. 12. august 2010:

Et vidne udeblev fra retssalen onsdag. En anden har skrevet til forsvarer Thorkild Høyer, at han ville gå under jorden. Nu har en tredje nægtet at vidne, når dørene ikke blev lukkede, skriver Dagbladet.

- De mange vidner frygter trusler fra pårørende til Kenneth Kristensen, sagde Thorkild Høyer i retten torsdag formiddag. Han er advokat for manden, der skød.

De tre vidner, der udeblev, kender de tre mordtiltalte. En mor til den kvindelige anklagede ønskede også at få lukket dørene. Dommerne afslog begæringen, men hun valgte dog at vidne alligvel.

Onsdag d. 11. august 2010:

Kenneth Helbæk Kristensen forsøgte ihærdigt at få fat i politiet i den sidste time af sit liv. Det kom frem på retsmødet i Næstved onsdag, skriver Dagbladet.

Kenneth prøvede at ringe til politiet. Jeg ved, at han prøvede at ringe flere gange, sagde et vidne i retten i dag. Vidnet var en ven til Kenneth Helbæk Kristensen og var sammen med ham den aften, han blev slået ihjel.Anklager Bente Schnack bekræftede derefter, at Kenneth Helbæk Kristensen fra sin mobiltelefon prøvede at ringe
seks gange til politiet mellem 20.08 og 20.21, uden at han kunne komme igennem. Klokken 20.55 blev han myrdet.

Angiveligt ville han ringe, fordi den 21-årige kvinde, der er tiltalt i drabssagen, havde slået og truet ham ved skænderiet, der fandt sted i Ruds Vedby kort før mordet. Hun sagde »jeg slår dig ihjel«. Så sagde Kenneth »Så gør det!«, og hun sagde »det gør jeg fandeme også«, lød den gengivelse, som Kenneth Helbæk
Kristensens kammerat gav i retten, oplyser Dagbladet.

Ifølge vidnet slog kvinden også det senere mordoffer, og hun skoddede en cigaret i panden på ham. Truslerne og slaget er, hvad der fik den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen til at ringe seks gange efter politiet.

Under tirsdagens retsmøde kom det frem, at den 21-årige kvinde allerede måneder forinden havde forsøgt at anmelde Kenneth Helbæk Kristensen til politiet, fordi hun følte sig truet af ham.

Tirsdag d. 10. august 2010

Tirsdag startede retssagen mod tre unge mennesker, der er tiltalt for at have dræbt en 34-årig mand fra Dianalund. Drabet på den 34-årige skete sidste år i august måned.

En 21-årig ung kvinde og hendes 24-årige kæreste er sigtet for at have dræbt kvindens ekskæreste. Sammen med en tredje mand forsvandt de fra gerningsstedet i en bil. Der var en del vidner på stedet, og politiet vidste hurtigt, hvem de skulle lede efter. Det satte en stor eftersøgning i gang, og to dage senere kunne politiet anholde kæresteparret i et sommerhusområde i Odsherred.

Det var den lokale Spar-købmand, der havde set parret handle ind i sin butik, og derefter kontaktet politiet

TV2 Øst kl. 19.30:

<p>Retssag mod tre unge, som er tiltalt for et voldsomt drab i Dianalund sidste år.

18. august 2009

Tirsdag eftermiddag anholdte politiet det kærestepar, der er eftersøgt i forbindelse med søndagens skuddrab i Dianalund

Et sommerhusområde ved Rørvig blev dermed endestationen for det kærestepar, der siden søndag har været i politiets søgelys i forbindelse med drabet på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen, der blev skudt på åben gade i Dianalund. Det oplyser vicepolitikommissær Marianne Roed fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

TV2 ØST var på stedet kort efter anholdelsen. Se video herunder:

[video:flv:090818_anholdelsen.flv]

Anholdelsen kommer efter en storstilet politiaktion, hvor al trafik ind og ud af Odsherred blev spærret, efter at en snarrådig købmand havde spottet det eftersøgte par under en indkøbstur.

Overvågningsbilleder afslørede, at der var tale om det eftersøgte par, en 23-årig mand og en 20-årig pige. Og så klappede fælden om duoen, som politiet mistænker for den brutale nedslagtning af Kenneth Helbæk Kristensen, der tidligere har været kæreste med den 20-årige pige.

Kenneth Helbæk kristensen blev dræbt med skud i maven og et skud i hovedet på klos hold foran sit hjem.
Anholdelsen skete kort før kl. 16 på Vesterlyngvej ved Nykøbing Sjælland og den var helt udramatisk, oplyser øjenvidner

 

18. august 2009

Politiet eftersøger tirsdag eftermiddag et større område i Rørvig. Målet er at finde kæresteparret bag søndagens skuddrab i Dianalund, hvor 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen blev skudt på åben gade.

Vicepolitikommissær Marianne Roed fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter aktionen.

- Jeg kan bekræfte, at de to eftersøgte er blevet set i området, siger hun.

Kæresteparret er angiveligt blevet spottet i et supermarked, hvorefter indehaveren kontaktede politiet. Via overvågningsbilleder har politiet fået bekræftet, at der er tale om den 23-årige Janus Elleriis Malthe, og den 20-årige Louisa Conde Bech.

 

Al trafik er spærret ind og ud af Odsherred, mens politiaktionen står på. Politiet er til stede med patruljevogne, hunde og helikoptere.

Det er angiveligt i Spar supermarkedet her på Rørvigvej, at parret er blevet set:

 

17. august 2009

Politiet leder lige nu efter tre personer i forbindelse med drabet på en 33-årig søndag aften i Dianalund.

- Der har været vidner tilstede, der har viden om både den nu afdøde og ekskæresten. Derfor føler vi os rimeligt sikre på, at vi leder efter de rigtige, siger Vicepolitikommissær Marianne Roed fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi til TV2ØST.

Den 33-årige blev søndag aften kort før 21 for øjnene af flere vidner på gaden skudt to gange i hovedet med et jagtgevær. Lige siden har politiet jagtet en hvid Toyota Corolla fra 1994 med registreringsnummeret ZU 41 347.

- Vi håber, de kontakter os. Ellers så er vi jo nødt til at træffe vores forholdsregler, hvis vi møder dem på gaden. For vi ved jo, at der er skudt med et jagtgevær, siger Marianne Roed til TV2ØST.

[video:flv:090817_drab_dianalund.flv]

17. august 2009

En omfattende eftersøgning af gerningsmanden til et skuddrab i Vestsjælland søndag aften havde tidligt mandag endnu ikke givet resultat, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Næstved.

En mand på 31 år blev søndag aften kort før klokken 21 dræbt med to skud fra et jagtgevær på klos hold. Manden blev ramt i brystet og hovedet og var formentlig død på stedet. Drabet skete på gaden foran den dræbtes bolig i Dianalund ved Sorø.

Ifølge politiet var der flere personer, der så, hvad der skete, og en række vidner er blevet afhørt.

Gerningsmanden flygtede sammen med to andre personer i en hvid Toyota Corolla, årgang 1994 med registreringsnummeret ZU 41 347, oplyser vagtchefen på politigården i Næstved. Politiet ved, hvem gerningsmanden er, men har endnu ikke pågrebet ham.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før han bliver anholdt. Gerningsmanden er også fra lokalområdet. Vi kender endnu ikke omstændighederne eller motivet til drabet, men noget kunne tyde på, at det måske handler om jalousi. Vi kan udelukke, at episoden er banderelateret, sagde vagtchef Ehm Christensen søndag aften.

Mandag morgen siger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dog til TV2ØST, at de ikke længere er overbevist om, at drabet handler om jalousi. Hvad politiets teori så går på, vil de dog ikke oplyse.

Drabet fandt sted på Engtoftevej i Dianalund: