¨

Lange busture venter skolebørn efter ferien

Foto: TV ØST

Elever i Hyllingeområdet ved Næstved kan efter sommerferien se frem til transporttider på op til halvanden time hver vej, når de skifter til Sjølundsskolen.

Mens der nok lige nu mest bare er glæde over snart at kunne gå på ferie, er der knap så meget at se frem til for eleverne på Sjølundsskolen til august. Her skifter overbygningseleverne fra Hyllingeområdet til Sjølundsskolen, og det betyder transporttider på op til halvanden time hver vek med bus, skriver Sjællandske.

Årsagen er, at Næstved Kommune skal spare, og derfor overtager den kollektive trafik transporten fra skolebusserne. Med to skift på ruten bliver det en længere rejse, og forældrene til børnene er frustrerede.

- Det tager næsten længere tid end at pendle til København. Det er mildest talt ikke imponerende. Det er absurd, siger Mikael Nielsen, der er far til Alberte, som allerede går på Sjølundsskolen i 8. klasse.

Viceskolechef: Påvirker ikke fagligheden

Han og flere andre forældre frygter, at den lange rejsetid går ud over både fagligheden og fremmødet, og skolebestyrelsen gruer for, at forældrene finder andre skoleløsninger til deres børn. Det sidste afviser jan Heilmann, der er viceskolechef i Næstved Kommune dog.

- Det er ikke noget, der er taget med i overvejelserne. Det er selfølgelig en mulighed, at forældrene siger, at det vil de ikke byde deres børn og derfor vælger andre skoler. Men det vil ikke påvirke fagligheden, siger han til avisen og påpeger, at det i sidste ende er op til forældrene at få deres børn i skole.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App