Lang sagsbehandling (Video)

For fire år siden fik Dorthe Lafrentz stjålet 53.000 kroner i sit hjem. Nu har hun kæmpet to år med fogedretten for at få pengene tilbage. Alligevel er sagen stadig ikke afsluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Under sengen lå hele opsparingen til ferien. 53.000 kroner

- Det var et overskud, vi havde fra nogle anparter. Nu skulle vi af sted, fordi det er vores drøm at komme til Thailand, siger Dorthe Lafrentz fra Holme Olstrup.

Men kort til før rejsen skulle betales, stjal datterens kæreste alle pengene. Et år senere blev han dømt til at skulle betale pengene tilbage. Så skulle man måske tro, at det var det. Men faktisk var det først her, at sagen startede.

For at få pengene tilbage trak Dorthe Lafrantz sagen i fogedretten. Men gang på gang blev sagen udskudt.

[video:video_mangler:100110_lang_sagsbehandling.flv]

- 12. august 2009 blev sagen overført fra fogedretten i Næstved til fogedretten i Slagelse. Ny tid i retten - 19. oktober 2009.

- 2. oktober 2009 blev mødet udskudt til 3. november 2009.

- 12. oktober 2009 blev sagen overført til fogedretten i Holbæk

- 22. december 2009 fik hun en ny tid. 3. marts i 2010

- En uge senere - 29. december 2009 - blev sagen overført til retten i Frederiksberg.

Nu venter Dorthe Lafrentz på en tid i fogedretten i Frederiksberg.

- Og nu skal det jo nok gå sådan, at når jeg får en dato, så flytter han væk fra Frederiksberg, og så er vi lige vidt igen, siger Dorthe Lafrentz.

Karsten Nonbo er både politimand og medlem af Folketingets retsudvalg. Han har et bud på, hvorfor sagen trækker ud.

- Sådan nogle trivielsager som den her kommer hele tiden ned i bunken. Og når så bunken bliver flyttet fra den ene retskreds til den anden, fordi gerningsmanden flytter til den en ny retskreds, så kommer den ned i bunken hver gang. Det vil sige, at når den har været ved at være oppe, så er den røget ned igen, siger Karsten Nonbo (V)

Nu sidder Dorthe Lafrantz tilbage med 53.000 kroner mindre under sengen.

- Bare at jeg var så naiv at tro, at jeg nok skal få pengene. Det er min store drøm at komme til Thailand, men jeg tror ikke, at jeg får pengene, siger Dorthe Lafrentz.