¨

Lærervikar dømt for sex med skolepige

Manden blev ved Retten i Næstved idømt tre måneders betinget fængsel. Arkivfoto. Foto: TV ØST

I november 2017 blev en 14-årig elev ifølge anklageskriftet krænket af en lærervikar fra sin skole.

En 23-årig tidligere lærervikar på Sjølundsskolen i Næstved er blevet idømt en betinget fængselsstraf for at have haft fuldbyrdet samleje med en 14-årig pige.

Det skriver Sjællandske.

Manden var tiltalt efter straffelovens paragraf 222, hvor det fremgår, at den, som har samleje med et barn under 15 år, straffes med fængsel indtil otte år.

Pigen var indforstået med samlejet, og det skete frivilligt

Siv Olsen, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Men i retten fik manden ifølge avisen en langt mildere straf, og det var, fordi pigen var helt indforstået med, at de to dyrkede sex på pigens værelse.

- Der var ikke tale om voldtægt, da pigen var indforstået med samlejet, og det skete frivilligt. Det er årsagen til den milde dom, som skal afsones i form af samfundstjeneste, siger anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Siv Olsen, til Sjællandske.

Nøgenbilleder via Snapchat

Af anklageskriftet, som Ritzau tidligere har citeret, fremgår det, at manden, som flere gange havde været vikar for pigens klasse, en dag i november 2017 dukkede op ved den 14-åriges hjem. Dengang var han selv 20 år.

De endte ifølge mediet på pigens værelse, hvor de havde samleje. Det skete angiveligt på trods af, at manden var bevidst om pigens alder.

Flere gange efter episoden skulle manden have undervist pigen og hendes klassekammerater på den sydsjællandske folkeskole. Desuden skulle vikaren i foråret 2018 via det sociale medie Snapchat have forsøgt at få pigen til at sende nøgenbilleder af sig selv til ham.

Manden blev ved Retten i Næstved idømt tre måneders betinget fængsel. Han har dog udbedt sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App