Lærer står til fyring: Var for engageret i elever

Forældre og elever fra Herlufmagle Skole viser stor opbakning til lærer på Facebook. Læreren står til fyring, fordi han var for engageret i eleverne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

60-årige Søren Ipsen er overrasket over det varsel om fyring, han har fået fra Næstved Kommune. I brevet er der lagt vægt på hans "ikke undervisningsmæssige relationer til eleverne".

- Problemet er, at jeg har et for tæt forhold til eleverne, siger Søren Ipsen.

Søren Ipsen har været til flere tjenestlige samtaler i løbet af de sidste to og et halvt år. Flere gange har det drejet sig om relationerne til eleverne.

- Jeg har altid bygget min undervisning på en god kontakt til forældrene og til eleverne, siger Søren Ipsen.

Af referater fra de tjenestlige samtaler fremgår det, at skolelederen forbyder ham at sende sms, e-mail eller tage telefonisk kontakt til eleverne, når det ikke direkte handler om undervisning. Han må heller ikke tage initiativ til fysisk kontakt, fx et kram.

- Nu lyder det som om, jeg krammer hele tiden. Det gør jeg ikke. Men hvis en elev er ked af det, giver jeg eleven et kram, siger han.

På Facebook bliver han bakket op af mere end 600 forældre og elever. En af dem er Elna Schrødder, som er mor til to piger, som begge har haft Søren Ipsen som lærer.

- Fordi han giver dem en krammer, eller tager dem på skulderen eller tager dem i hånden, det er slet ikke noget problem, siger hun.

Skolelederen må ikke kommentere den konkrete sag, men han siger til os, at det generelt er godt at have et tæt forhold til sine elever, men at det er individuelt, hvor grænsen går.

Forældre samler nu underskrifter ind for at støtte Søren Ipsen. Indsamlingen kan du finde her:

www.skrivunder.net/fyr_ikke_soren_ipsen

Facebook-gruppen finder du her: 

Facebook.com