Længere åbent og korte turistophold: - Det er fantastisk, det er bare dejligt

Barer og caféer kan holde længere åbent, og udenlandske turister kan igen booke korte ophold. Det vækker glæde på hoteller og barer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kolde øl og farverige drinks kan nu igen langes over disken efter midnat på landets barer. I regeringens fase 4 for genåbningen af Danmark udvides åbningstiden for barer, caféer og lignende til klokken 2 om natten. De to ekstra timer tages imod med kyshånd på Humle ØLBAR i Næstved.

quote Det er da fedt. Det har vi efterspurgt i lang tid

Morten Brorsen-Riis, bestyrer, Humle ØLBAR, Næstved

- Det er da fedt. Det har vi efterspurgt i lang tid. Det betyder en hel del, at vi kan holde de to timer længere åbent. Også for de arrangementer, vi har som bryllupper, fødselsdage og jubilæer, at de også har mulighed for at forlænge deres tid i baren, siger barens bestyrer Morten Brorsen-Riis.

Han fortæller, at barens gæster har vænnet sig til at komme tidligere på aftenen end før corona, fordi åbningstiden har været begrænset til midnat. Det betyder, at tabet ikke har været så stort, som det ellers kunne have været.

quote Det betyder, man får en lidt mere hyggeligt aften

Jeff Rune Carlsen, bargæst, Næstved

- Vi har mange gæster, som bakker op om stedet, og efter vi åbnede igen efter den her coronatid, har de været rigtigt gode til at sørge for, at vi som sted ikke blev glemt. Men selvfølgelig har det da været hårdt. Det tror jeg ikke, vi kan undgå at sige, lyder det.

En af gæsterne hos Humle ØLBAR, Jeff Rune Carlsen fra Næstved, ser også frem til, at aftnerne nu kan blive lidt længere.

- Det betyder, man får en lidt mere hyggeligt aften. Hvis man har haft en god aften og er faldet i god snak, så er tiden hurtigt gået. Så jeg tror, at de to timer ekstra lige gør, at folk ikke står helt forvirret, når man lukker ned, siger han.

Jeff Rune Carlsen fra Næstved ser frem til, at aftenen kan fortsætte to timer mere fra nu.
Jeff Rune Carlsen fra Næstved ser frem til, at aftenen kan fortsætte to timer mere fra nu. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Ikke kun glæde

På baren Step Inn i Næstved er de også glade for at få to timer mere til at skænke op for deres gæster. Men Jesper Rasmussen, der er medejer, er ikke kun positivt stemt. Han føler med diskoteker og natklubberne, der stadig ikke må åbne.

- Det er vi jo glade for, det giver to timers ekstra omsætning. Men når diskoteker og natklubber engang må åbne, så har de en presset økonomi, så jeg synes, man skulle have holdt det til klokken 24, indtil man kunne åbne alt op. Jeg synes, det er dybt konkurrenceforvridende, siger Jesper Rasmussen.

Jesper Rasmussen tror ikke på, at den udvidede åbningstid betyder, at folk går hjem fra byen på forskellige tidspunkter.
Jesper Rasmussen tror ikke på, at den udvidede åbningstid betyder, at folk går hjem fra byen på forskellige tidspunkter. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Selvom barerne nu må have gæster indtil klokken 2, så må de ikke lukke nye gæster ind efter klokken 23. Regeringen håber, at den længere åbningstid gør, at folk forlader beværtningerne lidt mere spredt ud over timerne. Den køber Jesper Rasmussen dog ikke ind på.

quote Alle folk kommer til at blive til fem minutter i to, så om vi lukker dem ud klokken 24 eller 2, det er hip som hap

Jesper Rasmussen, medejer, Step Inn, Næstved

- Alle folk kommer til at blive til fem minutter i to, så om vi lukker dem ud klokken 24 eller 2, det er hip som hap. Og vi har også fundet ud af, at folk skal jo nå at være fulde, inden de går hjem, så folk opfører sig fuldstændigt på samme måde kvart i tolv som kvart i fem. Jeg tror faktisk, der kommer mange flere problemer ud af det, siger han.

Korte turistophold igen tilladt

Også landets hoteller har fået en glædelig nyhed i regeringens fase 4. Indtil nu har det nemlig været et krav, at turister skulle booke minimum seks overnatninger for at kunne opholde sig i Danmark. Den regel sløjfes nu – til stor glæde for Henrik Green, der ejer Hotel Kirstine i Næstved.

- Det er fantastisk, det er bare dejligt. Den skulle aldrig have været der, men bedre sent end aldrig, siger en glad hotelejer.

Hotel Kirstine har savnet turister på korte ophold. Det er nu igen tilladt.
Hotel Kirstine har savnet turister på korte ophold. Det er nu igen tilladt. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Det sjællandske hotel står som et lysende eksempel på, at coronakrisen har været hård for hotelbranchen. I marts så hotellet sig således nødsaget til at afskedige 18 medarbejdere på grund af aflyste arrangementer. Og siden da har seks dage-reglen altså begrænset besøget af udenlandske turister.

- Jeg har ikke tallene, men det har betydet meget. Jeg plejer at have en helt masse cykelturister, og de har jo slet ikke været her i år. Om det har med seks dage-reglen at gøre, ved jeg ikke, men der er ikke blevet talt meget udenlandsk på hotellet over sommeren

Med to uger tilbage af sommeren er spørgsmålet som, om det er for sent at indhente det tabte for hotellet. Men glasset er trods alt halvt fyldt for Henrik Green.

- Jeg ved ikke, om vi er kommet for langt hen på sæsonen, men som kromand er man den fødte optimist. Her på efterårssæsonen plejer alle tyskerne at komme, så vi er klar til at tage imod dem, konstaterer han.