Læge til gravid med dødt foster: Kom igen på mandag

24-årige Christina Rosenvard føler sig svigtet af personalet på Næstved Sygehus, der sendte hende hjem trods mavesmerter og dødt foster. Hun aborterede hjemme på badeværelset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap 11 timer nåede parret at vente på en planlagt abort af deres døde foster, før de blev sendt hjem. Blot for at Christina aborterede på badeværelset. Det skriver Sjællandske Medier.

- Jeg var mødt fastende og havde det virkelig dårligt. Men ingen kunne forklare os, hvornår vi kunne komme til, eller hvorfor det hele tiden blev udsat, fortæller Christina Rosenvard. Hun lider af sklerose og var derfor noget nervøs ved at skulle igennem aborten.

- Én ting er at få at vide at livet i maven er gået til grunde. Noget andet er at blive behandlet som om det ikke betyder noget. Selvfølgelig skal lægerne tage de akutte tilfælde før os og redde liv på både fødende og spædbørn. Men det kan vel ikke betyde, at Christina skal ligge med mavekramper i så lang tid, spørger Kenneth Brohammer.

- Det, der gjorde mest ondt på mig var faktisk den sygeplejerske, der sagde til os, at det nærmest var vores egen skyld. 'For I valgte jo selv at gå sidst', som hun sagde, fortæller Christina Rosenvard til Sjællandske Medier.

Ifølge Sjællandske Medier mener den ledende overlæge på Næstved Sygehus, at Christina Rosenvards sag ikke er optimal.

- Jeg kan ikke udtale mig om mig om den konkrete sag før jeg har fået undersøgt forløbet med det personale, der var på vagt i lørdags. Men umiddelbart lyder det ikke optimalt, siger Jørn Kvist Thomsen til Sjællandske Medier.

Christina Rosenvard og hendes kæreste er nu inviteret til et møde på sygehuset.