Kvindelig spejderleder dømt for at kysse med 14-årig dreng

En 42-årig kvindelig spejderleder blev i Retten i Næstved tirsdag fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse for at have kysset en 14-årig spejderdreng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved fandt tirsdag en 42-årig kvinde skyldig i blufærdighedskrænkelse af en på gerningstidspunktet 14-årig dreng.

Det koster kvinden en straf på 14 dages betinget fængsel og en bøde på 8000 kroner. Det skriver sn.dk.

Ifølge anklagskriftet, som TV2 ØST har fået aktindsigt i, foregik krænkelsen på en spejderlejr på Næsbycentret ved Glumsø i sommeren 2019. 

Hændelsen fandt sted, mens mange af spejderne en nat sad tæt sammen rundt om et bål.

Ifølge sn.dk sad den 42-årige ved siden af drengen, som hun begyndte at kysse på munden og - ifølge drengen - på halsen. Der var både tale om almindelige kys og tungekys, fortalte drengen.

Den 14-årige kyssede undervejs igen, men kom efter episoden frem til, at han ikke syntes, det havde været rart.

Indrømmede kys

Spejderlederen nægtede sig skyldig og forklarede, at det for hende var almindeligt at kramme og kysse spejderne i panden og på kinden.

Ifølge sn.dk indrømmede hun dog, at hun havde kysset drengen på munden, men hævdede at der ikke havde været seksuelle motiver bag kysset, og at der desuden ikke var tale om tungekys.

Ifølge mediet græd kvinden under hele forsvarerens procedure og brød sammen under voteringen.

Hun har udbedt sig 14 dages betænkningstid i forhold til en eventuel anke af den betingede straf samt de 8000 kroner, hun blev dømt til at betale i erstatning.