Kvinde risikerer fængsel for hundevanrøgt

En kvinde fra Hyllinge risikerer op til et års fængsel, hvis der rejses tiltalte mod hende, og hun bliver dømt i sagen om vanrøgt af 91 hunde, som blev fundet indsmurt i afføring i maj i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om 91 stærkt vanrøgtede hunde kan ende med at sende en kvinde i starten af 30'erne bag tremmer i op til et år. Det skriver Sjællandske.

I maj i år blev de mange hunde fundet på en forladt gård i Hyllinge ved Næstved. Hundene gik i afføring til bugen og havde store klumper af det siddende i pelsen. Da de blev indleveret på internatet i Roskilde og et andet sted viste det sig også, at flere af dyrene havde blandt andet øjensygdomme, diarre og mider.

Før der kan rejses tiltale i sagen, skal Fødevarestyrelsen komme med en veterinær udtalelse. Bliver der rejst tiltale, og kvinden bliver dømt, risikerer hun at komme i fængsel i op til et år.

Det er tidligere kommet frem, at kvinden flyttede til ejendommen med drømmen om at starte en kennel. Siden blev hun skilt, og arbejdet med hundene løb tilsyneladende løbsk for hende.

To ag hundene døde umiddelbart efter, de blev fjernet fra landejendommen, mens resten altså kom på internat, hvorfra flere af dem senere er sendt videre ud til nye hjem.