¨

Kvinde får samfundstjeneste for at vise drabsvideo

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Retten i Næstved har dømt kvinde på 29 år for at dele uhyggelige billeder.

En kvinde er af Retten i Næstved blevet dømt for at dele en video, hvor man ser drabet på en ung dansk kvinde i Marokko i december. Det oplyser anklagemyndigheden mandag.

Straffen er fastsat til fængsel i tre måneder, som dog er gjort betinget af, at hun udfører samfundstjeneste i 80 timer.

Den dømte er en kvinde på 29 år. Hun er ikke tidligere straffet. Hun tilstod lovovertrædelsen, oplyser anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Landet over er en række personer blevet sigtet af politiet for at distribuere videoen fra forbrydelsen.

Under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko blev to unge kvinder overfaldet og dræbt. Ofrene var den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der stammede fra Ikast, og den 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland i Norge.

Erklærede troskab til Islamisk Stat

Nogle af de formodede gerningsmænd erklærede senere troskab til Islamisk Stat.

I Marokko stilles i alt 24 personer for retten, og anklageren går angiveligt efter dødsstraf til enkelte af de tiltalte, er det tidligere kommet frem.

I Næstved oplyser anklagemyndigheden om sagen om deling af en video, at den dømte har modtaget dommen.

I marts oplyste politiet, at i alt 14 var blevet sigtet for at dele videoen typisk via Facebook Messenger eller andre sociale medier. Messenger var netop det medie, som den 29-årige benyttede.

Der er stor spredning i alderen på de sigtede, fortalte politiet i marts. Den ældste er 69 år. De to yngste på 13 og 14 år kan på grund af deres alder ikke straffes.

Lovovertrædelsen består i uberettiget at videregive en video, selv om den vedrører en anden persons private forhold under omstændigheder, som åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App