Kvart million i bøde til embedsmand for injurier

En embedsmand fra Næstved Kommune er blevet dømt for injurier mod en københavnsk advokat, men dommen er uden virkning på grund af en fejl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bøde på en kvart million kroner og dagsbøder på i alt 20.000 kroner. Sådan lyder dommen til en højstående embedsmand fra Næstved Kommune. Det oplyser P4 Sjælland.

Embedsmanden er blevet dømt for injurier mod en advokat fra København og skulle ifølge P4 flere gange have hængt ham ud for at "opfordre til tæppebombning med mails, selvtægt og personligforfølgelse af medarbejdere".

Sag skal gå om

Trods dommen fra Retten i Næstved skal sagen nu gå om, fordi embedsmanden på grund af en fejl fra hendes advokat er dømt uden at have haft mulighed for at komme med sin version af begivenhederne.

I en pressemeddelelse skriver Næstved Kommune, at sagen er anlagt mod centerchef Hanne Steensen Christensen, men at den såkaldte udeblivelsesdom er uden virkning.

På grund af en fejl hos kommunens advokat blev et vigtigt dokument i sagen fremsendt 2 hverdage for sent, og denne formelle overskridelse af fristen har medført, at der torsdag blev afsagt en såkaldt udeblivelsesdom. Ved en udeblivelsesdom er der ikke på nogen måde taget stilling til sagens realiteter.

Kræver fortsat frifindelse

Ifølge Næstved Kommune blev både retten og sagsøgeren få minutter efter dommen orienteret om, at man ville begære sagen genoptaget. Det kommer nu til at ske, og Hanne Steensen Christensen kræver fortsat frifindelse.

Næstved Kommune vil ikke udtale sig i sagen, før der er faldet en endelig dom, står der i pressemeddelelsen.