Kromutter er ikke væk - hun er vred

OPDATERET: Den 40-årige kvinde, der er flyttet fra Hyllinge Kro er ikke pist forsvundet. Hun er til gengæld vred på sin udlejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Artiklen om, at en 40-årig kvinde skulle være stukket af fra husleje og bolig har fået hovedpersonen selv til at reagere. Tirsdag var historien ude om hendes forsvinden fra Hyllinge Kro ved Næstved.

Naboer og udlejer mente, at hun var stukket af fra stedet, og udlejeren fortalte, at hun ikke havde betalt husleje, men ifølge den 40-årige kvinde er historien en anden.

- Jeg blev simpelthen så rasende og ked af det, da jeg så, at der stod, jeg bare skulle være stukket af fra det hele. Det er ikke rigtigt. Jeg har 6. april sendt min udlejer en opsigelse, men intet hørt fra ham, fortæller hun.

Hendes drøm brast

Hun og 4 af hendes børn flyttede ind i den gamle kro i december sidste år. Aftalen var ifølge kvinden, at der ikke skulle betales noget depositum, fordi huset var i så ringe stand. Hun var indforstået med, at der skulle lægges nogle kræfter i at få kroen op at køre, hvilket var hendes store drøm. Hvis det lykkedes ville hun få forkøbsret til huset. Men der ventede hende et noget større arbejde, end hun havde regnet med.

- Jeg troede, at der var tale om, at jeg skulle mure nogle vægge op male og tapetsere og så ellers lægge en ordentlig portion knofedt i det, men der dukkede langt mere alvorlige problemer op, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig, fortæller hun.

Rør sprang på stribe

Ifølge hende blev rørene i huset ved med at springe, og der var på et tidspunkt hverken rindende vand eller toilet i huset, så hun måtte selv ud og investere i rør og toilet.

- Det, synes jeg ikke er i orden. Jeg vidste godt, jeg skulle putte nogle penge i det, men basale ting som toilet og rindende vand, bør udlejeren stå for, siger hun.

Turde ikke bo der

Kroens ejer udtalte tirsdag til Sjællandske, at hans lejer var forsvundet uden at have betalt husleje og depositum, og at han ikke havde hørt fra hende. Han sagde også, at han havde sendt flere rykkere til hende, men kvinden selv afviser at have modtaget brevene. Hun siger, at hun har betalt husleje for december, januar, februar og marts. Men ikke for april.

- Jeg ville ikke betale for at bo der, når tingene var i den stand, og til sidst turde jeg ikke bo der mere, fordi der var så mange alvorlige fejl. Så jeg tog mine børn og flyttede, siger den 40-årige kvinde, der ikke ønsker at optræde med sit navn.

Udlejer vred

Ejeren af ejendommen har dog en helt anden udlægning af historien.

Han er vred på sin tidligere udlejer for at hænge ham ud for hendes problemer.

- Hun var orienteret om bygnings dårlige stand på forhånd, og havde flere gange besigtiget ejendommen. Det var også på baggrund af bygningens stand, at hun fik rabat på lejemålet, slap for at betale depositum og fik 15 dages leje gratis, siger Ali Al-Rasedi til TV2 ØST.

Han kalder selv bygningen for et projekt-lejemål, hvor udlejeren selv må løse en række problemer - blandt andet med dårlige vandrør. At lejeren forsvandt er noget, der har kostet ham dyrt.

- Jeg har ikke modtaget nogen opsigelse fra hende - og heller ikke nogen leje. I stedet er mine anbefalede breve kommet retur fra posten. Og jeg har måttet betale for at få hendes affald bortskaffet, siger han.

 

Artiklen er opdateret 3. juni 2013 med reaktion fra ejendommens ejer.