Kritiseret institution slap for tilsyn

Næstved Kommune har aldrig gennemført et lovbefalet myndighedstilsyn på den stærkt kritiserede institution "Projekthus Løjetvej".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune burde have ført tilsyn med kommunens bosted, "Projekthus Løjetvej" - det har kommunen bare aldrig gjort. Det viser rapporter, som DR Sjælland har søgt aktindsigt i.

I stedet har kommunen afvist anklagerne fra tidligere ansatte om vold og druk på institutionen med henvisning til redegørelsen fra institutionens egen leder.

Men ifølge ændringen i serviceloven efter storkommunene trådte i kraft, så skal kommunerne selv føre tilsyn med institutionerne. "...der har siden Næstved Kommune overtog det generelle myndighedstilsyn ikke været foretaget et tilsynsbesøg på Løjetvej...", indrømmer kommunen i et svarbrev, som DR Sjælland har fået aktindsigt i.

- Det er ikke i orden. Kommunen bør hele tiden kigge på institutionerne og deres virksomhedsplaner og se, om de gør det godt nok. Det er utroligt vigtig for de unge - og så bliver der altså også brugt rigtig mange penge i systemet, siger Dansk Folkepartis medlem af Folketingets socialudvalg, René Christensen, til DR Sjælland.

Han vil nu have velfærdsminister Karen Jespersen til at undersøge om andre kommuner er ligeså langt bagud i tilsynet med de kommunale bosteder.