Kritik af Næstved Kommune - har anlagt ulovlige mountainbikespor

Næstved Kommune har anlagt mountainbikespor i Fruens Plantage uden at have lov til det. Nu beder Miljøstyrelsen kommunen om at bringe det i orden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er for mange mountainbikespor i skovområdet Fruens Plantage i Næstved.

Sådan lyder dommen fra Miljøstyrelsen, der har kigget skoven efter i sømmene på foranledning af en skarp kritik fra Danmarks Naturfredningsforening rettet mod spor og diverse kunstigt skabte anlæg i skoven.

- Vi har gennem mange år været i tvivl om, om det virkelig kan være rigtigt, at man har lavet sådan nogle store anlæg her med materialer, der slet ikke hører til i en skov, siger Rune Larsen, formand i Danmarks Naturfredningsforening i Næstved.

Og nu har foreningen altså Miljøstyrelsens ord på, at alt ikke er som det skal være i skoven. Ifølge styrelsen har Næstved Kommune nemlig givet tilladelse til spor og anlæg uden at have den fornødne dispensation.

- Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor man ikke har tænkt på det. Men det er jo en fejl, at vi ikke har været opmærksomme på det, lyder det fra Niels Hav Hermansen, der er leder af Vand og Natur i Næstved Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

-	Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor man ikke har tænkt på det. Men det er jo en fejl, at vi ikke har været opmærksomme på det, lyder det fra Niels Hav Hermansen, der er leder af Vand og Natur i Næstved Kommune.
- Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor man ikke har tænkt på det. Men det er jo en fejl, at vi ikke har været opmærksomme på det, lyder det fra Niels Hav Hermansen, der er leder af Vand og Natur i Næstved Kommune. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Forholdene skal i orden

Miljøstyrelsen har været på besøg i den sydsjællandske skov to gange i starten af året. Anden gang deltog repræsentanter fra Næstved Kommune, der nu er blevet bedt om at bringe forholdene i orden af Miljøstyrelsen.

- Det, der er vigtigt nu, er jo at få forholdene lovliggjort, og det vil jo kræve, at vi får en tilladelse til de anlæg, der skal være. Det er både sheltere, bålhytter og mountainbike-anlæg, forklarer Niels Hav Hermansen.

Hos Danmarks Naturfredningsforening er man glad for, at kommunen nu vil tage affære i Fruens Plantage.

- Man må formode, at der bliver en bedre adskillelse af stille zoner og de zoner, hvor man kører på mountainbike, siger Rune Larsen.