Kritik af Løjetvej fortsætter

Historien om døgninstitutionen på Løjetvej fortsætter. Formanden for socialpædagogerne kritiserer at de ansatte ikke er uddannet ordentligt. Og velfærdsministeriet har bedt om en redegørelse fra Næstved Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formand for Socialpædagogerne, Kirsten Nissen, kritiserer brugen af ufaglærte medarbejdere på døgninstitutionen på Løjetvej. Se video herunder:
[video:flv:081113_lojetvejsocialraadgiverformand.flv]

Anklager om pædofili, vold, druk i arbejdstiden og psykisk terror mod Døgninstitutionen på Løjetvej har været fast inventar i MetroXpress i denne uge.

Kommunen har bedt institutionen om en redegørelse for anklagerne. Indtil den er færdig, har ledelsen for Den Matrikelløse Døgninstitution i Næstved, som blandt andet omfatter institutionen på Løjetvej, ingen kommentarer.

- Vi er nødt til at samle de ting sammen, som kommer frem i medierne for tiden. Når vi har gjort det forventer jeg en redegørelse og noget klarhed over tingene, siger Formand i Børne- og Familieudvalget i Næstved, Søren Dysted.

Men det er ikke nok, hvis man spørger socialpædagogerne.

Det er uuddannede der passer de unge på institutionen. Og det er ikke holdbart mener de.

- Undersøgelsen skal være grundig. Men det udelukker jo ikke, at man ansætter medarbejdere med pædagogisk baggrund imens, siger Formand for Socialpædagogerne Kirsten Nissen.

Der er blevet slået stillinger op. Men ifølge Søren Dysted har institutionen ikke kunnet finde nogen med den rette blanding af fysik og pædagogik. Og det holder ikke hvis du spørger Kirsten Nissen.

- Det er dybt gammeldags at tro at ufaglærte kan håndtere de her psykisk belastede unge blot fordi de har store muskler. Det skaber konflikter. det ved vi, siger hun.

Redegørelsen ligger efter planen klar i morgen.