¨

Kritik af besparelser på børnepasning i Næstved

Foto: TV ØST

Børnehaven Lagunen i Næstved skal lukke. Det blev en af konsekvenserne af et byrådsmøde tirsdag aften. Men både forældre og en politiker kritiserer processen.

Det var frustrerede forældre, der i dag hentede deres børn i børnehaven Lagunen i det vestlige Næstved.

- Vi kan jo ikke se, hvorfor man netop har valgt Lagunen, siger Maja Kristiansen, som er medlem af Forældrerådet i Lagunen.

Masser af børn

Næstved Kommune skal nemlig spare i alt 10 millioner kroner på børnepasningsområdet på grund af faldende børnetal.

Men i Lagunen er der ikke faldende børnetal. Tværtimod.

- Vi har altid haft ventelister og et godt ry, så vi synes jo, det er ærgerligt, at det er os, der skal lukke ned, siger Lagunens konstituerede leder, Caja Rahm.

Kritik af kommunen

Nicolai Vedsted er medlem af forældrerådet i Lagunen og overværede byrådsmødet tirsdag aften.

Han er rystet over, den måde politikerne traf beslutning om, hvilke institutioner og dagplejere, der skal lukke, og hvilke der skal skånes:

- Det er voldsomt frustrerende at høre, at man ikke i byrådet træffer en beslutning på et ordentligt, sagligt grundlag, for det synes jeg ikke, man gør, siger han.

Nicolai Vedsted arbejder selv med styring af økonomien i en anden kommune her i regionen, og han mener ikke, at politikerne var klædt på til at træffe de beslutninger, de gjorde

- De vidste ikke, hvad de stemte om

- Der var faktisk nogle medlemmer af børn- og skoleudvalget, der fortalte, at de ikke vidste, hvad det her handlede om, da de kom til mødet, men jeg tror heller ikke, efter mødet, at du kan spørge dem, om de ved, hvad det var, de havde besluttet.

Han bakkes op af Lars Hoppe Søe, som er byrådsmedlem for Det Radikale Venstre.

Se hvad han siger om spareplanerne og hør, hvad næstformanden i Børne- og Skoleudvalget siger til kritikken i de regionale nyheder kl. 19.30:

 

03:44 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App