Kræftbehandling fortsætter i Næstved når Køge åbner

Selv om der i 2020 kommer supersygehus i Køge, fortsætter kræftbehandlingen i Næstved, lyder det fra ledende overlæge Niels Henrik Holländer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kræftbehandlingen på Næstved Sygehus fortsætter, selvom supersygehuset i Køge åbner i 2020. Det siger ledende overlæge på kræftafdelingen i Næstved Niels Henrik Holländer, som på mandag indvier en spritny bygning med to ekstra strålekanoner ved Næstved Sygehus.

Det skriver DR Sjælland.

13 strålekanoner i Næstevd og Køge

Den er bygget af private investorer, og regionen har indgået en lejeaftale på 10 år, så i en overgangsperiode bliver patienterne tilbudt stråleterapi både i Næstved og Køge:

- Der vil være en overlapning i en årrække hvor stråleterapierne i både Næstved og Køge er i funktion. Med de sidste to accelleratorer råder vi over fem i Næstved, og på det nye Universitetssygehus i Køge får vi otte strålekanoner, siger han og tilføjer:

- Men det giver god mening, fordi Region Sjælland hele tiden arbejder på at få lov at behandle flere patienter selv frem for at sende dem til Rigshopitalet eller andre sygehuse, siger Niels Henrik Holländer til DR Sjælland.

Mistilliden forsvundet

For få år siden stod Sundhedsstyrelsen stejlt på, at kræftpatienterne ikke måtte få strålebehandling i Region Sjælland. Men langsomt er flere og flere kræftpatienter blevet tilbudt stråler i Næstved, og i dag er mistilliden fuldstændig forsvundet, skriver DR Sjælland.

Også hos patienterne, som sparer mange timers transport til Rigshospitalet, siger overlæge Niels Henrik Holländer.