¨

Kommune sparer millioner på hjerneskadede borgere

Foto: TV ØST

Politikere i Næstved Kommune har besluttet at spare en fjerdedel af de nuværende udgifter til hjerneskadede borgere. I alt spares 17,8 mio. kr. på handicappede.

34-årige Henrik Sommer bor på det kommunale botilbud Obovej. Han er svært hjerneskadet efter en trafikulykke for 14 år siden, og han er trist over, at der igen skal spares penge på handicappede som ham.

- De skærer bare ned i personalet, som arbejder her. Det synes jeg ikke så godt om.

Henrik Sommers mor er en af flere pårørende som i dag kritiserer beslutningen om at spare et stort millionbeløb på handicapområdet i Næstved.

- Man går ind og sparer på de svageste i samfundet. Man skærer fuldstændig ind til benet. Det er jeg dybt rystet over, siger Vera Sommer.

Det er Omsorgsudvalget, som har besluttet at spare 17,8 millioner kroner på de handicappede. Det rammer blandt andet Obovej, som er et bo- og aktivitetstilbud, hvor der bor 21 hjerneskadede borgere.

På Obovej sparer politikerne 5,7 millioner kroner svarende til 24 procent af de nuværende udgifter. Ifølge kommunen betyder det, at omkring 40 ansatte reduceres med 10.

Vera Sommer mener, at det vil betyde, at der ikke bliver meget tid til støtte af hendes søn. I forvejen er der ikke for meget tid, fordi der allerede er sparet på området.

- Før i tiden havde man tid til at tage på forskellige ture. Man havde tid til at lave forskellige aktiviteter, og det har man ikke tid til mere, siger hun.

Formanden for omsorgsudvalget i Næstved Kommune, Jette Leth Buhl, erkender, at beboerne vil få en dårligere service.

- Vi har i kommunen ikke de penge, vi skal bruge for at kunne opretholde det serviceniveau, vi har i dag. Det gælder på alle kommunens områder, så det er ikke kun på handicapområdet. Vi må i omsorgsudvalget se i øjnene, at den økonomiske ramme, vi skal overholde, gør, at vi må i gang med de her besparelser. Og det gør ondt på os alle sammen, siger hun.

06:32 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App