Kommune overvejer at melde lejrvagter til politiet

Langeland Kommune undersøger nu en hændelse i teltlejren i Næstved, der har ført til afskedigelse af lejrens chef. Sagen kan ende hos politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Var det nødvendig magtanvendelse, da tre ansatte i teltlejren for asylansøgere i Næstved lagde sig ovenpå en mand fra Syrien - eller var det at gå langt over stregen?

Det spørgsmål vil Langeland Kommune, der driver asylcenteret, nu undersøge.

For os er det afgørende, om der var brug af nødvendig magt eller ej, siger Ulrik Pihl,

- For os er det afgørende, om der var brug af nødvendig magt eller ej. Og det er klart, at hvis vi vurderer, at der har været tale om en ulovlig adfærd, så vil vi anmelde sagen til politiet, siger Ulrik Pihl, asylchef i Langeland Kommune til TV ØST.

Han understreger, at han ikke må udtale sig i pressen om aktuelle personalesager, men bekræfter at han har set videoer af hændelsen i Næstved, og siger, at han oplever indholdet som meget voldsomt.

Kontrollerer ikke straffeattester

Amnesty International har i skarpe vendinger kritiseret, at en Langeland Kommune har ansat en lejrchef, der tidligere er dømt for vold.

Ulrik Pihl oplyser til TV ØST, at Langeland Kommune ifølge sin medarbejderpolitik indhenter børneattester for alle ansatte. Her skulle der dog ikke have fremgået noget om nogen voldsepisode, oplyser han.


Nyhedsoverblik