¨

Kommunaldirektør: Vi kan have begået fejl i Amy-sag

Foto: TV ØST

Kommunaldirektøren i Næstved, Jens Christian Birch, erkender, at kommunen kan have begået fejl i sagen om Amy. Men han er vred over den store opmærksomhed, sagen får.

- Alle har handlet med udgangspunkt i pigens tarv, og samtlige tiltag har været for at beskytte hende.

Sådan lyder udmeldingen fra kommunaldirektøren i Næstved, Jens Christian Birch i hans ugentlige blog til samtlige ansatte i Næstved Kommune. Det skriver Sjællandske.

Næstved Kommune har været i offentlighedens skape søgelys, siden kommunen den 8. marts med tvang fjernede den 11-årige Amy fra hendes plejefamilie. Fjernelsen skete mod hendes vilje, og en meget voldsom video, hvor den lille pige med magt bliver ført bort af bodybuilder- typer, har siden floreret i landets medier. Se videoen på politikkens hjemmeside

Alligevel fastholder kommunaldirektøren kommunens uskyld.

- Sagen er hele vejen igennem baseret på solid faglighed og relevante faglige skøn, siger han – selvom han i bloggen erkender, at kommunen kan have taget fejl i sagsbehandlingen og tvangsfjernelsen af pigen.

Kommunens sagsbehandling bliver i øjeblikket gennemgået af eksperter fra Socialstyrelsen.

Kommunaldirektøren er dog vred over pressens fokus på sagen om den 11-årige pige.

- Når jeg læser artiklerne om Amy-sagen i de lokale og landsdækkende medier – samt indlæggene på Facebook – bliver jeg ærgerlig og harm. Ærgerlig fordi Næstved Kommune gang på gang udstilles i et uflatterende lys, og harm fordi jeg ved hvor dygtige og engagerede vores medarbejdere er, skriver han i bloggen ifølge Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App