¨

Købmand truer med lukning

En købmand i Hyllinge truer med lukning. Købmanden har hængt en seddel op til de handlende, hvor han skriver; "LETKØB HYLLINGE LUKKER!!! 01.01.13."

 

I Hyllinge nord for Næstved skal de lokale handlende til at bruge deres lokale købmand noget mere, ellers lukker den. Sådan lyder budskabet fra købmanden selv.

- Folk skal vågne op, hvis de stadig gerne vil have en købmand i byen, siger købmand Ufur Dogan.

Ufuk Dogan har haft købmandsbutikken i 18 måneder, men har endnu ikke formået at komme oven vande økonomisk.

De lokales skyld
Ifølge købmanden er det de lokale beboere i byen, der har ansvaret for den dårlige omsætning.

- Det er de lokale, der må skyde nogle penge i det her, men de får jo nogle varer for dem, siger købmanden.

Budskabet om at skyde nogle flere penge i købmanden har Ufuk Dogan valgt at skrive på en seddel, som han har hængt op i indgangen til købmandsbutikken. Her er overskriften; "LETKØB HYLLINGE LUKKER!!! 01.01.13."

- Jeg har skrevet den her seddel, fordi det er en realitet, som jeg som købmand og beboerne står overfor her i Hyllinge, siger Ufuk Dogan.

Forståelse hos lokale
De loyale har forståelse for sedlen, fordi de mener, at købmanden spiller en central rolle for landsbyen, og den er værd at kæmpe for.

- Det vil være forfærdeligt, hvis butikken lukker, så vil vi ende med en helt død by, siger Tina Hansen, der har boet i Hyllinge hele sit liv.

Men end til nu er sedlen kun en reminder til beboerne i landsbyen. Ufuk Dogan lover at tage sedlen ned så snart økonomien går bedre.

01:55 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App