¨

Knivoverfald udløser tre nye job på forsorgshjem i Næstved

Marskgården i Næstved Foto: Arkivfoto

Et knivoverfald på en 56-årig medarbejder på forsorgshjemmet Marskgården i Næstved kaster tre nye fuldtidsstillinger af sig.

En psykisk uligevægtig beboer på forsorgshjemmet Marskgården forsøgte i maj sidste år at stikke en medarbejder på stedet ned.

Episoden førte til et uanmeldt besøg fra Arbejdstilsynet, der gav forsorgshjemmet en række strakspåbud. Det skriver Sjællandske.

Vi efterkommer selvfølgelig de påbud, vi har fået fra Arbejdstilsynet. Det skal vi jo, hvis Marksgården skal fortsætte

Jette Bühl (SF), formand for omsorgsudvalget

Besøget og strakspåbuddene fra Arbejdstilsynet har resulteret i, kommunen opretter tre nye fuldtidsstillinger, som skal sikre at denne type episoder ikke vil ske i fremtiden.

Det viser et referat ifølge avisen fra et møde holdt i omsorgsudvalget den 6. september.

- Vi efterkommer selvfølgelig de påbud, vi har fået fra Arbejdstilsynet. Det skal vi jo, hvis Marksgården skal fortsætte, siger formand for omsorgsudvalget, Jette Bühl (SF), til avisen.

Investerer i videoovervågning og alarmer

Personalet på Marskgården skal fremover være inden for syns- og hørerækkevide af en anden medarbejder, når de har kontakt til beboerne.

Kommunen har desuden investeret i mere videoovervågning og nye alarmer. Den samlede regning løber op på 1,4 millioner kroner om året.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App