Klippede offers finger af: Tre mænd dømt for grov vold

Hovedmanden bag et brutalt overfald er sindssyg og dømt til anbringelse. To andre får to års fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september sidste år blev en 44-årig mand opsøgt i sin lejlighed af tre mænd, der udsatte ham for usædvanlig brutal og blodig vold.

Onsdag har et enigt nævningeting ved Retten i Næstved fundet de tre mænd skyldige i grov vold og røveri, men frifundet dem for drabsforsøg.

En 49-årig mand, der var hovedmanden i overfaldet, er erklæret sindssyg og blev dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. De to andre, der spillede en mindre aktiv rolle i overfaldet, er idømt to års fængsel for overfaldet, skriver retten på sin hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladets netavis er der tale om den 27-årige Claus Christensen og den 49-årige Johnny Jensen.

De tre mænd opsøgte deres offer, som var en bekendt til hovedmanden, en sen aften.

Under besøget opstod der tumult, og offeret blev sprøjtet med tåregas i ansigtet, fik flere slag med knojern og kølle, ligesom han blev stukket og snittet flere gange med kniv i ansigtet og på kroppen.

Desuden klippede hovedmanden offerets lillefinger af med en havesaks.

Den 49-årige hovedmand erkendte sig skyldig i grov vold og forklarede, at han ville straffe offeret, blandt andet fordi denne tidligere havde stjålet nogle ting fra ham.

De to andre blev begge fundet skyldige i at have medvirket til volden bortset fra afklipningen af lillefingeren. Ved afgørelsen lagde retten vægt på, at de havde spillet en mindre rolle i afstraffelsen.

Retten mener ikke, at de stak offeret med kniv, men fandt dem alligevel skyldige i medvirken til knivstikkene. De vidste, at offeret blev opsøgt, fordi han skulle have tæsk, og de greb ikke ind, da han blev stukket med kniven.

I forbindelse med overfaldet tog de dømte penge og andre ting fra deres offer, og derfor blev de også dømt for røveri.

Alle tre mænd accepterede dommen.

/ritzau/