Kjolebutik var blandt de første til at mærke coronakrisen: Butiksejer husker tilbage på et vildt år

Allerede i februar 2020 kunne corona-krisen mærkes hos ABC-brudekjoler i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For bare et år siden, var det de færreste, der havde fantasi til at forestille sig, hvilket år 2020 ville blive.

I denne uge har TV2 ØST genbesøgt en kjoleforretning i Næstved, hvor den største corona-bekymring i februar sidste år var, om varerne fra Kina kunne komme frem i tide.

- Vi troede jo, at det der, det bare var i Kina, og at det ikke ville komme til Danmark, siger Charlotte Tidselholdt, der er ejer af butikken ABC-brudekjoler i Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Charlotte Tidselholdt ejer butikken ABC-brudekjoler i Næstved.
Charlotte Tidselholdt ejer butikken ABC-brudekjoler i Næstved. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

I forretningen sælger hun både brudekjoler og konfirmationskjoler, konceptet er, at kjolerne bliver syet i Kina og rettet til i hendes butik.

- Kunderne kommer her hos mig, og så prøver de en kjole, og så tager jeg nogle mål på dem, og så når kjolerne kommer hjem, så kommer de og prøver dem, og så retter jeg kjolerne til og så får de dem med hjem, forklarer butiksejeren.

Et vildt år

Den 8. februar sidste år var TV2 ØST på besøg i forretningen for at høre, hvordan udbruddet af corona-virus i Kina påvirkede hendes forretning.

- Det er lidt vildt at tænke på, at det allerede er et år siden, og hvad der er sket, det er lidt sindssygt, siger Charlotte Tidselholdt.

Da coronaen ramte Kina, lukkede det værksted, hvor Charlotte Tidselholdt får syet sine kjoler, ned, og butiksejeren ventede derfor på to brudekjoler og 20 konfirmationskjoler, som skulle bruges til de store fester, folk havde planlagt i foråret 2020.

Artiklen fortsætter under billedet.

For bare et år siden, var det de færreste, der havde fantasi til at forestille sig, hvilket år 2020 ville blive.
For bare et år siden, var det de færreste, der havde fantasi til at forestille sig, hvilket år 2020 ville blive. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Kjolerne nåede dog at dukke op, så kunderne kunne få de kjoler, de havde bestilt. Men det var ikke uden bekymring, Charlotte Tidselholdt tog imod leverancen.

- Vi snakkede om, da jeg fik de kjoler hjem, om jeg skulle have dem i karantæne, fortæller hun.

- Da jeg fik dem hjem, der lod jeg dem bare stå, inden jeg åbnede dem, for ikke at risikere noget, siger butiksejeren.

Savner kundekontakten

I dag er Charlotte Tidselholdts forretning, som alle andre forretninger i detailhandlen, lukket ned på grund af corona-restriktionerne, til gengæld må hun gerne holde åbent i sit værksted.

- Der er nogle småting, jeg godt kan lave her, jeg må heldigvis godt sidde og sy, hvor kunderne afleverer tøjet ude ved døren, fortæller hun.

Indtægterne er dog små i forhold til, når hun kan holde sin forretning åben, men med hjælp fra hjælpepakker kan hun holde skindet på næsen.

- Jeg kan ikke købe kjoler ind eller noget, det er der simpelthen ikke penge til, siger hun og fortæller, at hun savner at være en del af forberedelserne til de store begivenheder i folks liv.

- Den der glæde, når jeg skal finde en kjole til kunderne til deres store dag, og de bliver så glade, og nogle sidder jo og græder, siger hun.

- Det er jo helt fantastisk, også når de skal komme og hente deres kjoler, ja, det savner jeg, kontakten med kunderne.

Brudekjolebutik
Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST