Kirurgien ved at dø på Næstved Sygehus

Kræftkirurgien er stille og roligt ved at flytte fra sygehuset i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det må forventes, at den tilbageværende minimale kirurgisk funktion stille og rolig uddør i Næstved - og det får vidtrækkende konsekvenser for befolkningen".

Det fastslår personalet på kirurgisk afdeling på Næstved Sygehus over for Sjællandske. Personalet er i oprør over, at sygehusledelsen er parat til at flytte den cancer-relaterede kirurgi til Slagelse Sygehus.

Det sker blot en måned efter Næstved Sygehus indviede en high-tech operationsstue til 4,5 millioner kroner. Den er specialbygget til kikkert-kirurgi af kræft i tarmen.

Sygehusdirektør Svend Skov Jensen kender godt kritikken. Han forklarer, at Næstved Sygehus til gengæld bliver et af de to steder i regionen, hvor man får et urologisk speciale. Urinvejssygdomme og diagnoser af cancer i nyre og blære hos mænd er også et vigtigt område.

- Prostata-cancer er et stort og vigtigt område. Vi skal have 25 sengepladser et stort antal ambulante patienter. Vi får kun 3 millioner til projektet, og da det i forvejen er planen at samle behandlingen af tarmkræft, flytter vi den til Slagelse. Jeg kan godt forstå, at personalet er stolte af deres arbejde. Jeg opfordrer dem til at flytte med, siger Svend Skov Jensen til Sjællandske.