¨

Kirkeministeren går ind i klinkestrid

03:07

Klinkerne i præstegårdens konfirmandstue i Glumsø vender forkert. Det mener Kulturstyrelsen, der allerede i 2015 ville have, at menighedsrådet skulle vende klinkerne, så de ligger på langs og ikke som nu diagonalt. Det er endnu ikke sket og vil ifølge menighedsrådet koste en halv million kroner. Men nu går kirkeminister Mette Bock ind i sagen og opfordrer til at menighedsrådet finder en alternativ og billigere løsning.

- Det er et eksempel på, at alle gode viljer tørner sammen og så bliver det til en rigtig møgsag. Sådan siger Kirkeminister Mette Bock til TV ØST om klinkestriden fra Glumsø Kirke

1 af 3

Kirkeminister Mette Bock går nu ind i sag om Glumsø Præstegårds klinkegulv, der ifølge Kulturstyrelsen vender forkert.

- Det er et eksempel på, at alle gode viljer tørner sammen og så bliver det til en rigtig møgsag. Sådan siger Kirkeminister Mette Bock til TV ØST om klinkestriden fra Glumsø Kirke.

Klinkestriden handler om, at de klinker menighedsrådet i Glumsø-Bavelse-Næsby Sogn fik lagt i 2013 i en længe til Glumsø Kirkes Præstegård, blev lagt forkert. Ifølge Kulturstyrelsen skal klinkerne i den fredede bygning nemlig ligge på langs af bygningen og ikke som nu diagonalt.

En halv million kroner

Menighedsrådet fortæller, at det vil koste en halv million kroner at bryde gulvet op og lægge klinkerne på ny, fordi de ikke kun ligger i præstegårdens konfirmandstue, men i hele bygningen, der også rummer en gang og et køkken.

Der er ikke nogle mennesker, der kan forstå – heller ikke jeg selv – at man skal bruge 500.000 på at omlægge et nylagt gulv

Mette Bock, Kirkeminister

- Det er mange penge at bruge på noget, der egentlig kun vedrører vores øjne og vores opfattelse af smag, siger Anni Olsen, formand for menighedsrådet.

Fik afslag

I 2015 besluttede Kulturstyrelsen, at menighedsrådet skulle lave gulvet om, og i 2016 søgte menighedsrådet Næstved Provsti om penge til at lægge gulvet om, men fik afslag på dets ansøgning.

Læs også Kamp om klinker

Kirkeminister Mette Bock mener også, at det er mange penge:

- Der er ikke nogle mennesker, der kan forstå – heller ikke jeg selv – at man skal bruge 500.000 på at omlægge et nylagt gulv, siger hun til TV ØST.

Anni Olsen glæder sig over, at ministeren nu går ind i sagen.

- Det er godt, at vi kan få en dialog om sagen, så den forhåbentlig kan afsluttes på et tidspunkt.

Fakta

Gulvet ligger i den fredede længe, der hører til Glumsø Kirkes Præstegård. Længen har tidligere været brugt som stald, men blev fredet i 1954. I 1976 blev den for første gang taget i brug som konfirmandstue.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App