Killinger efterladt i kasse

Tirsdag morgen fandt personalet i Bauhaus i Næstved fem killinger i en papkasse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der ventede de ansatte i Bauhaus i Næstved et lidt anderledes syn tirsdag morgen. Da de dukkede op på job, fandt de en papkasse med fem killinger i.


De troede først, at kassen var en del af en forsendelse og ringede til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, der tog sagen meget alvorligt.


Killingerne er omkring en uge gamle, og hvis de havde været undervejs i en papkasse i to døgn, kunne deres tilstand være kritisk, fortæller Karen Løkke, der er kredsformand for Dyrenes Beskyttelse i Næstved.


Vil finde killingernes morDa organisationen fik undersøgt tingene nærmere, fandt den ud af, at nogle af Bauhaus-medarbejderne havde set kassen stå på stedet længe, og derfor regner Karen Løkke med, at det er en kat, der er kommet forbi og har lagt killingerne i den.


- Vi er næsten 99 procent sikre på, at det er det, der er sket. Nu er missionen så at finde frem til killingernes mor, siger kredsformanden.


Selv om hun formentligt vil søge tilbage til sine børn, kan det blive en svær opgave at finde hende. Der er sat en fælde op ved Bauhaus nu, og medarbejderne har lovet at holde øje med den.


Brug for mælk


- Det er ekstremt vigtigt, at hun kommer. Både fordi killingerne har brug for råmælk og omsorg, men også fordi hun risikerer at få brystbetændelse og dø af det, hvis ikke hun kommer af med mælken. Hvis ikke hun dukker op inden for et døgn, så tror vi ikke på, at hun kommer. Så er hun måske blevet skræmt og holder sig væk, siger Karen Løkke.


Finder de ikke frem til kattemoren, forsøger de at finde en anden kat, der kan tage sig af og give killingerne mælk. Ellers må Dyrenes Beskyttelse forsøge at opfostre dem med flaske.