Kendt Troldefestival vender tilbage til Næstved

Den store Troldefestival, som blev aflyst i år, ser ud til at vende tilbage i 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Amerikanske tv-værter havde svært ved at styre deres lattermuskler, da de så et klip med sagnfiguren Slattenpattens enorme hængebryster.

Klippet stammede fra Troldefestivalen 2015 i Næstved og nåede vidt omkring på de sociale medier.

quote Der er planer og ønsker om at genoplive Troldefestivalen. Men i en ny form

John Nørbjerg, leder af Grønnegade

Derfor var det en endnu større skuffelse for mange mennesker, da Troldefestivalen i år blev aflyst. Der var simpelthen ikke penge til at gennemføre feststivalen. Men nu tyder alt på, at den berømte festival genopstår. 

- Der er planer og ønsker om at genoplive Troldefestivalen. Men i en ny form. Udfordringen bliver at finde pengene, siger John Nørbjerg, leder af Grønnegade, til Sjællandske. 

Lysshow kostede kassen

Problemet var, at ingen bød sig som sponsorere, o derfor rakte pengene ikke. Budgettet var i 2016 ifølge avisen på 500.000 kroner, og der skulle som minimum findes mellem 200.000 og 300.000 kroner for at byde på et stærkere udtryk.

Amerikanske tv-værter havde svært ved at styre deres lattermuskler.
Amerikanske tv-værter havde svært ved at styre deres lattermuskler.
Foto: TV ØST

Det var angiveligt et stort lysshow, som fyldte størstedelen af budgettet.

Festivalen åbnede første gang i 2014 og kørte de efterfølgende år i efterårsferien. Målet er at festivalen skal afholdes i efterårsferien 2018. 

Gense indslaget for den 13. januar: Kassen er tom, og derfor vender Næstveds succesfulde Troldefestival ikke tilbage i år. Næstved Kommune gav sidste år 400.000 kroner i ekstra tilskud, men har meddelt, at det ikke sker igen.