Kendt skyldige i drab uden lig

Retten i Næstved kender to mænd skyldige i drabet på Henrik Haugberg Madsen, hvis lig aldrig er blevet fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er et enigt nævningeting, der netop har kendt de to tiltalte, BM og CS skyldige i at have slået forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen ihjel.

Retsformand Anni Højmark har netop læst konklusionen af kendelsen op, og er nu i gang med at gennemgå præmisserne i kendelsen.

Intet lig
Liget af Henrik Madsen er aldrig fundet, og der er ingen tekniske spor i sagen, som indikerer, at der er sket et drab. Men retten har blandt andet ladet sig overbevise af de snesevis af vidner, som anklagemyndigheden har ført i sagen.

Drabet skal være sket i en hytte i feriecentret på Enø ved Karrebæksminde den 11. november 2010. Retten fandt ikke bevis for, at drabet blandt andet skulle være sket med en issyl, som det hed i anklageskriftet, men man fandt bevis for, at Henrik Hauberg Madsen skal være blevet skudt i hovedet

Derefter skal de to tiltalte i sagen have parterede liget og fjernet alle spor af forbrydelsen.

De tiltalte mænd har begge nægtet sig skyldige.

Ekskæreste er tiltalt

Politiets efterforskning har været særdeles omfattende, og under retssagen, der begyndte i slutningen af november, har der været ført cirka 50 vidner.

De to tiltalte er Madsens tidligere registrerede partner, 43-årige BM, og dennes bekendte fra et fængselsophold, CS på 48 år.

Politiets efterforskere har fundet håndbogen "The Murder Book" på sidstnævntes computer, men han læste slet ikke i den, har han sagt.