Kendt skyldig i kæmpe narkosag: Nu har det sidste medlem af narkobande fået sin dom

En 31-årig mand er idømt 15 års fængsel, efter han for over et halvt år siden blev dømt i en af danmarkshistoriens største narkosager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 års fængsel og en bøde på 21.500 kroner.

Det er straffen, som 31-årige Mikhail Mihailovic i dag har fået ved Retten i Næstved. Han fik også beslaglagt en villa i Den Dominikanske Republik og et ur til en værdi af 350.000 kroner.

Mikhail Mihailovic ankede dommen på stedet. 

Skulle mentalundersøges

Den 31-årige mand blev den 3. januar i år dømt skyldig i en af danmarkshistoriens største narkosager. Han var sammen med syv andre tiltalt for fremstilling, indsmugling og salg af 120 kilo amfetamin til en værdi på omkring ti millioner kroner.

Mikhail Mihailovic får først sin straf nu, fordi han skulle mentalundersøges, før straffen kunne udmåles. Nu er Retsplejerådet så nået frem til at anbefale fængselsstraf i Herstedvester Fængsel, der er Kriminalforsorgens psykiatriske specialinstitution. 

Rådet mener ikke, at Mikhail Mihailovic er sindssyg, men vurderer, at han har forbigående personlighedsforstyrrelser.

Inden strafudmålingen procederede anklager og forsvarer for, hvilken straf den dømte skulle have. Anklageren gik efter 16 års fængsel, mens forsvareren gik efter en behandlingsdom, fordi der er usikkerhed om Mikhail Mihailovic’ sindstilstand. Alternativt gik forsvareren efter 15 års fængsel. 

Fandt narkolaboratorium i Jylland

De syv andre tiltalte – seks mænd og en kvinde – fik tilsammen 78,5 års fængsel. Retten vurderede, at tre af mændene, Per Nielsen, Peter Hald og Casper Juel Petersen, spillede en større rolle end de andre i narkokriminaliteten, og de fik derfor hver 15 års fængsel. De resterende fik mellem 1,5 og 12 års fængsel.

Sagen begyndte den 6. oktober 2016, hvor to mænd blev anholdt på Bilkas parkeringsplads i Slagelse med to store sportstasker fyldt med i alt 50 kilo amfetamin. En tredje mand løb fra stedet, men blev anholdt tre en halv uge senere. 

Samme dag som aktionen i Slagelse blev tre mænd anholdt på en rasteplads i Sorø med 650.000 kroner i kontanter, og politiet fandt et amfetaminlaboratorium i Videbæk nær Herning. I laboratoriet var der ingredienser til fremstilling af mindst 55 kilo amfetamin. I juni 2017 blev sagens eneste kvinde anholdt og sigtet for at være pengekurér.

Sagen varede flere måneder

Sagen mod de otte tiltalte begyndte i september 2017 ved Retten i Næstved. Ved samtlige retsmøder var der stort politiopbud med mindst to betjente per tiltalt, og alle tilhørere blev grundigt undersøgt, inden de fik lov at gå ind i retten.

Der var afsat 20 retsdage til sagen, og skyldskendelsen faldt i begyndelsen af januar. Alle de dømte har anket deres sag til frifindelse i landsretten.

Ankesagen begynder i august.

Tidslinje over sagen