¨

Kasse med ledninger og ur bag bombealarm i Næstved

Foto: TV ØST

Politiet afblæser bombealarmen i Næstved. En bombelignende genstand i en sportstaske undersøges dog nærmere.

En bombelignende genstand i en sportstaske var søndag årsagen til, at et større område omkring Jernbanegade i Næstved blev afspærret i knap fem timer.

Ifølge politiets indsatsleder, Jesper Lovmand, var der dog ikke fare på færde efter bombefundet.

- Vi har koncentreret os om en mistænkelig kasse i tasken. Der stak ledninger ud af kassen, ligesom der også sad et batteri og et urværk, siger indsatslederen til TV ØST.

Tasken blev fundet klokken 9:52 af en borger, der undrede sig over, at den ellers fine sportstaske var anbragt ovenpå en skraldespand. Da han åbnede tasken kom den bombelignende genstand dog frem.

LÆS OGSÅ: Bombealarm i Næstved

 

Taske undersøges af eksperter

Ifølge vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal tasken nu undersøges nærmere. 

- Ammunitionsrydningstjenesten EOD har taget indholdet af tasken med sig til deres adresse i Nordsjælland, hvor de nu undersøger genstanden nærmere, siger vagtchef Ove Kristoffersen til TV ØST.

Han tør derfor ikke sige, om der var tale om et forsøg på at fremstille en bombe eller en bombelignende genstand.

- Uanset hvad, så er det en alvorlig sag. Hvis det er et forsøg på at fremstille en attrap, så er det alvorligt. Og naturligvis endnu mere alvorligt, hvis det faktisk er alvorligt ment, siger vagtchefen, der dog afventer eksperternes undersøgelse, før han vil kommentere sagen nærmere.

EOD rykkede ud

Ammunitionsrydningstjenesten EOD blev straks tasken blev fundet søndag formidag konsulteret, og valgte at køre til Næstved med fuld udrykning. Her blev den fjernstyrede robot Rullemarie i flere omgange indsat for at undersøge tasken og den mistænkelige kasse.

Et område i 100 meters radius fra tasken blev afspærret søndag formiddag, ligesom naboer blev bedt om at holde sig væk fra vinduerne. Samtidig blev brandvæsen og en ambulance tilkaldt.

02:18 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App