Kampklædt politi rykkede ud til skole

Politiet rykkede onsdag formiddag massivt ud til EUC i Næstved. Her var unge mennesker set gå rundt med et gevær. Det var dog udramatisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe unge mennesker, der gik rundt med et gevær udløste onsdag formiddag en større udrykning til EUC i Næstved.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi rykkede straks ud til stedet med flere patruljer  - men det viste sig heldigvis hurtigt, at der ikke var nogen fare på færde. Det var en gruppe elever, der i et frikvarter havde moret sig med at skyde til måls mod nogle dåser med en såkaldt softgun, siger vagtchef Anders Mikkelsen til TV ØST.

Han understreger, at ingen er blevet truet, og at de unge ikke har handlet i ond tro.

Sigtet og får våbnet konfiskeret

Softguns skyder med små, hårde plastikkugler, men er i udgangspunktet ikke farlige. De ligner dog ofte rigtige våben så meget, at de er underlagt våbenlovgivningen.

- Vi tog selvfølgelig en alvorlig snak med de unge. De er sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og har fået våbnet konfiskeret, siger Anders Mikkelsen.

Han opfordrer alle – unge eller ej – til at tænke sig om, før de går rundt med ting, der ligner våben.

- Det er klart, at det i disse tider kan skabe stor utryghed blandt borgerne, siger han.

Skole vil have alvorlig snak med elever

På erhvervsskolen i Næstved er understreger man, at der ikke var nogen fare på færde i situationen, og at der ikke har været truende adfærd eller andet fra de unge.

De vil dog nu tage en alvorlig snak med eleverne om hændelsen, siger Tue Skovgaard, Ressourcedirektør hos EUC Sjælland.

- Vi tager en snak med eleverne og sikrer, at det ikke kommer til at ske igen. For selvfølgelig skal man ikke have attrappistoler med i skole, siger han til TV ØST.

Han oplyser, at skoledagen vil fortsætte som normalt, da der jo ikke er sket noget. Samtidig ønsker skolen ikke at gøre noget stort nummer ud af hændelsen.