Kaj styrtede sammen

Et større stykke havnekajen i Karrebæksminde ved Næstved er i akut fare for at styrte sammen. Uenigheder mellem lokale og politikere har forsinket renoveringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kajen i Karrebæksminde hviler på usikker grund.

- Der er jo sket det, at vores kaj delvist er smuttet ud i vandet. Det var vi forberedt på, men ikke på at det ville gå så stærkt. Men nu er det altså sket, og derfor har vi afspærret området, siger havneformand i Næstved Kommune, Per Sørensen.

Skibet er lastet med...
Sammenstyrtningen kom efter et skib afleverede bjerge af skærver på havnearealet. Det kunne den 75-årige kaj ikke holde til.

- Det er jo bare et af de barske steder hernede ved kanalen, siger Per Sørensen.

Der er akut fare for sammenstyrtning, derfor skal der også gøres noget nu.

- Vi holder møde i havnebestyrelsen mandag, og så venter vi på endelig tilladelse fra Kystdirektoratet. Vi har også en god dialog med lokalrådet, så vi regner også med at skulle afholde borgermøde.

Tovtrækkeri om løsning
Kajen har længe været i dårlig stand, og politikerne har sat penge af til renovering.

Målet er dog ikke kun renovering men også en udvidelse, så havnen i større omgang kan bruges som erhvervshavn.

- Havnen har altid været her, og der har altid været kaj og erhvervsskibe hernede. Jeg er sikker på turisterne også vil nyde skibene om sommeren. Så sker der lidt andet, når de sidder på kajen.

Mange af de lokale der var forbi i dag mener dog ikke, at det ville være en god ide.

- Det er en perle vi har her. Ikke kun for os der bor her, men også for folk der kommer herned og går tur både om vinteren og sommeren. Det vil ødelægge hele den smukke udsigt. Havnen kan blive i Næstved, siger Bente Panton fra Karrebæk.

Men til trods for uenigheder, skal der snart findes en løsning, hvis kajen skal være klar til en ny sommersæson.

- Jeg håber, at vi hurtigt kan lave noget, som ikke bare er en reparation og noget lapperi, og som vil kunne holde i mange endnu, siger havneformanden Per Sørensen.