¨

Kähler solgt for trecifret millionbeløb - men ikke alle arbejdspladser rykker med

Artkivfoto. Foto: Kähler

Familievirksomheden bag blandt andre Kay Bojesen og Holmegaard føjer Kähler til porteføljen for et trecifret millionbeløb.

Et af Danmarks største designhuse, Rosendahl Design Group, har igen været på opkøbsjagt - denne gang i Næstved.

Her har designhuset efter et rekordår i 2017 købt Kähler Design A/S, der hører hjemme på Kählersbakken 5 i Næstved.

Det oplyser Rosendahl Design Group i en pressemeddelelse.

Overtagelsen af Kähler gør os samlet set stærkere og større, hvilket er en fordel for hele vores hus

Henrik Rosendahl, CEO for Rosendahl Design Group

- Når man som os drives af at genopdage og udvikle dansk design, så gør det os meget stolte, at vi nu kan føje Kähler til familien - og at vi dermed også kan holde det ikoniske brand på danske hænder. Kähler har en historie og et DNA, som passer perfekt i vores portefølje, og vi glæder os til at kunne videreudvikle både de historiske og de nye produkter, udtaler CEO for Rosendahl Design Group, Henrik Rosendahl, og fortsætter:

- Kähler har vist sit potentiale - de nuværende ejere har gjort et fantastisk stykke arbejde med relanceringen af brandet gennem de sidste 10 år, og vi ved at der er endnu mere at hente, når vi får integreret Kähler i vores forretning.

Kähler Design A/S

- Kählers historie starter i 1839, da Herman J. Kähler åbner et lille keramikværksted i Næstved.

- Fra 1875, da sønnen Herman A. Kähler overtog værkstedet og vel ind i det efterfølgende århundrede, havde mange store kunstnere deres gang i værkstedet, blandt andre P.S. Krøyer, Karl Hansen Reistrup og Svend Hammershøi.

- I 2008 køber Arkitekt Frantz Longhi rettighederne til den over 175 år gamle keramikvirksomhed.

- 10 år senere sælges Kählers produkter over hele verden, og virksomheden har solgt over 3 mio. vaser af den populære Omaggio-serie.

- I hele 61 procent af alle danske hjem vil man i dag kunne finde et Kähler-produkt.


Kilde: Rosendahl Design Group.
Se mere

I 2008 blev Kähler overtaget af den århusianske arkitekt Frantz Longhi. Året markerede på mange måder en genfødsel for varemærket fra Næstved, som siden da har vokset sig til en millionforretning med forhandlere over hele verden.

- Da jeg købte Kähler for præcis 10 år siden, var det med en ambition om at redde en dansk kulturarv og sikre værdierne til fremtidige generationer. Den mission er nu lykkedes, udtaler Frantz Longhi og fortsætter:

- Det har været lidt af et eventyr for mig at arbejde med Kähler og kulturarven på mange nye måder, så brandet i dag står stærkere i bevidstheden hos kunderne end nogensinde før, i hele Skandinavien. Der er stadig et stort uforløst potentiale internationalt, og her tror vi, at Rosendahl Design Group vil have størrelsen og salgskanalerne til at forløse dette potentiale for Kähler samt fortsat at varetage den vigtige kulturarv.

Store forventninger til Kählers udvikling

Med opkøbet af Kähler føjer Rosendahl Design Group det niende brand til familien, som også tæller blandt andre Bjørn Wiinblad, Kay Bojesen og Holmegaard.

Der er stadig et stort uforløst potentiale internationalt

Frantz Longhi, tidligere ejer af Kähler Design A/S

Sidste år kunne selskabet præsentere omsætningsrekord på tværs af brandporteføljen, og hvis den udvikling skal fortsætte, kræver det ifølge Rosendahl Design Group målrettet fokus på at tilpasse sig en hastigt forandrende og konsoliderende branche.

- Overtagelsen af Kähler gør os samlet set stærkere og større, hvilket er en fordel for hele vores hus. Det er nødvendigt at vi konsoliderer os, hvis vi skal blive ved med at få dansk design ud at leve i fremtiden. Det handler dels om at have en volumen, der kan modsvare vores kunders behov, og dels om at vi udnytter synergierne i vores hus. Med Kähler kender vi produktionsmetoderne, salgskanalerne og kan integrere store dele af forretningen direkte i vores supply chain, udtaler Henrik Rosendahl.

Rosendahl Design Group

1984: Grundlagt som agenturvirksomhed af Erik Rosendahl
1993: Starter egen designkollektion
2005: Henrik Rosendahl overtager rollen som CEO
2010: Skifter navn til Rosendahl Design Group med fem selvstændige brands i porteføljen; Rosendahl, Kay Bojesen, Holmegaard, Global og Arne Jacobsen Clocks
2015: Relancerer Bjørn Wiinblad-kollektion og runder Grand Cru-vandglas nr. 20.000.000
2016: Opkøber den danske tekstilvirksomhed Juna
2016: Opkøber Lyngby Porcelæn
2018: Opkøber Kähler Design A/S


Kilde: Rosendahl Design Group.
Se mere

Rosendahl Design Group overtager hele ejerandelen i Kähler Design A/S, alle aktiviteter i selskabet og et antal medarbejdere.

Kähler-restauranter og flagship stores i Århus og Oslo samt det historiske værksted på Kählersbakken i Næstved fastholdes i Dansk Management Group, ejet 100 procent af Frantz Longhi.

Blev centrum for mange rasende forbrugere

De fleste danskere har nok stiftet bekendtskab med Kähler-vaserne. Keramikproducenten lancerede i 2014 i anledning af virksomhedens 175-års fødselsdag en jubilæumsvase.

Den blev centrum for mange rasende forbrugere, der ville have fat i vasen, men måtte gå forgæves.

Vasen blev lanceret i begrænset antal, og det førte til, at flere, der havde fået fat i vasen, ville sælge den for flere tusinde kroner.

Ikke alle arbejdspladser rykker med

TV ØST har været i kontakt med Rosendahl Design Group, der på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig, om opkøbet for konsekvenser for de lokale arbejdspladser.

- Vi kan ikke sige så meget på nuværende tidspunkt. Det er ikke alle medarbejdere fra Næstved, der skal med op til os i Hørsholm, og det kører der nu en proces om hos Kähler. Derfor må vi afvente den kommende uge, før vi kan sige mere, lyder det fra  Rosendahl Design Group

02:19

Se eller gense indslaget om Kähler-familien fra Næstved.

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App