Kähler jagter sparringspartner

Næstvedfirmaet Kähler er på udkig efter en sparringspartner i forbindelse med planerne om international ekspansion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kähler har hyret konsulentfirmaet Clearwater til at stå for søgningen efter en mulig sparringspartner. Det skriver vasefirmaet i en pressemeddelelse. En eventuel sparringpartner skal bruges til at hjælpe med rådgivning og erfaring om det internationale marked og hjælpe Kähler med at opnå deres vision for den fem års strategi, de har udarbejdet.

- Vi kan nemt selv finansiere den, men der kan være internationale erfaringer og kompetencer, som kan være nyttige for os, siger Frantz Longhi, der ejer Kähler, i pressemeddelelsen.

Store planer om international betydning

Efter en årække med fremragende vækst, hvor Kähler har øget sin bundlinje markant fra godt 8 millioner kroner i 2013 til et resultat før skat på 48 millioner kroner i koncernens seneste regnskab, er det tid til nye udfordringer. De store planer har til mål at udvide Kähler til et niveau, hvor man kan se en tredobling af omsætningen inden for fem år. Ligeledes vil Kähler finde tilbage til fortidens storhed og markere sig i udlandet som det anerkendte mærke, det en gang var. 

Frantz Longhi gør det klart, at processen er i begyndelsesfasen, og der endnu ikke har været afholdt nogle møder med eventuelle partnere. 

- Jeg vil dog også understrege, at det nemt kan være, at koncernen vælger at gennemføre den store ekspansionsplan på egen hånd – uden eksterne parter. Vi har midlerne til det, siger Frantz Longhi i pressemeddelelsen.

Ingen salgstanker

Virksomheden fjerner ikke fokus fra det danske og skandinaviske marked, men ser hele strategien som en mulighed for også at sikre den fremtidige vækst i de danske arbejdspladser.

Det var tidligere på dagen onsdag fremme, at Kähler var sat til salg, men det afviser Frantz Longhi og understreger, at der blot er tale om, at firmaet er på udkig efter en sparringpartner. For at der ikke skal være tvivl, understreger Frantz Longhi også, at han under alle omstændigheder vil forblive ejer af Kähler, og Jesper Holst Schmidt vil forblive administrerende direktør.