¨

Kæmpe-erstatning stadfæstet i landsretten

Foto: TV ØST

Et ægtepar fra Næstved vandt i dag retten til flere millioner kroner i erstatning i sag om boligsjusk.

Brenda og Anders Petersen kan ånde lettet op, efter landsretten i dag stadfæstede afgørelsen fra Byretten i Næstved om en erstatning på over 2,4 millioner kroner i en sag om boligsjusk.

- Det har været seks års hård kamp, hvor man nogen gange har ligget vågen om natten og været i tvivl om, om man ville få retfærdighed. Og det fik vi så i dag, siger Brenda Petersen.

Afgørelsen er kulminationen på seks års juridisk kamp mod Thisted Forsikring om danmarkshistoriens største erstatningssag om husforsikring.

I 2001 købte parret et parcelhus på Vagtelvej 48 i Næstved - dengang med en tilstandsrapport, der konkluderede, at "ejendommen er i generelt god stand med pæn vedligeholdelse, enkelte reperationer må påregnes".

Men det gik hurtigt op for parret, at huset langt fra kunne leve op til ordlyden fra tilstandsrapporten. Desuden kom det frem, at den samme byggesagkyndige tilbage i 2000 havde lavet en anden tilstandsrapport på huset, som konkluderede, at der var problemer med vitale dele af huset. Blandt andet er huset sunket 15 centimeter i jorden og slår revner.

- Vi blev meget chokede, da vi så den anden tilstandsrapport. Jeg kan huske, at jeg fik en rigtig dårlig fornemmelse i maven, siger Brenda Petersen, som altså nu endelig kan slappe af igen.

Landsrettens afgørelse har ikke alene stor betydning for Næstved-parret, men er også en symbolsk sejer:

- Det betyder i hvert fald, at hvis man som boligkøber får en tilsstandsrapport, der ikke er i orden, så kan man få fuld erstatning. For det er det, vi har fået i dag, siger parrets advokat, Sven Hougaard.

05:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App