¨

Kæmpe byggeprojekt i Næstved – 820 boliger på vej og mulighed for nyt hotel

01:00

Høringsperioden for projektet begynder den 23. september og løber otte uger frem. I første omgang gælder det de 320 boliger. Video: Lars Andersen - TV2 ØST

Et storstilet boligbyggeri er på vej til Næstved. Lokalpolitikerne har planer om at opføre 820 boliger ved Stenlængegård syd for Næstved Nord Station.

Politikerne i Næstved har hede boligdrømme disse dage.

De vil nemlig omdanne markerne ved Stenlængegårdsvej til et nyt boligområde.

- Det er et stort område i centrum af Næstved, der har rekreative muligheder, og jeg synes, det er fedt, at vi kan kombinere det og skabe et nyt boligområde, siger Daniel Lillerøi, formand for Plan- og Erhvervsudvalget.

Der er fuld opbakning til at benytte et område, som det her

Daniel Lillerøi, formand for Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune

Planen er, at der skal opføres i alt 820 boliger.

- Det kan være rækkehuse, det kan være parcelhuse, det kan være ungdomsboliger, og det kan være etagebyggeri, siger udvalgsformand Daniel Lillerøi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge udvalgsformand Daniel Lillerøi er der fuld opbakning til det nye boligprojekt i Plan- og Erhvervsudvalget. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Forslaget og lokalplanen blev præsenteret for Plan- og Erhvervsudvalget mandag den 9. september.

- Der er enighed omkring det. Der er fuld opbakning til at benytte et område, som det her. Jeg tror, det er omkring 110 hektar, der ligger meget bynært, siger Daniel Lillerøi (S).

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er her på markerne ved Stenlængegårdsvej, at der skal opføres et nyt boligområde. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Forslaget står til godkendelse i byrådet den 8. oktober.

I første omgang vil kommunen skabe 320 boliger i et område, de selv kalder den blå- og grønne bydel.

- Det er enormt stort, det er det da. Det er et af de største områder, vi har lige nu, siger Cecilie Lynggaard, landskabsarkitekt og projektleder i Næstved Kommune.

Nuværende boliger bliver stående

De få eksisterende bygninger i området er primært landbrug og står til at blive liggende.

Der er mulighed for, at der for eksempel kan være et hotel, for det giver rammen plads til

Cecilie Lynggaard, Landskabsarkitekt og Projektleder i Næstved Kommune

- Der er jo en eksisterende vej, der bugter sig igennem området, og den holder vi fast i, og det er ligesom derfra, vi bygger. Så er der ligesom de her boligveje, som er karakteristisk for området, og det er derfra, vi laver den her udbygning, siger Landskabsarkitekt og Projektleder Cecilie Lynggaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Der er mulighed for, at man kan lave noget mindre erhverv, siger Cecilie Lynggaard, Landskabsarkitekt og Projektleder i Næstved Kommune. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Arbejdet er gået på at have en supernær relation imellem det bebyggede miljø og landskaber og naturen, siger Cecilie Lynggaard.

Mulighed for mindre erhverv

Alle private investorer kan byde ind.

- Vi lægger os ikke fuldstændig fast på, hvilke typer af huse der skal være der. Der skal være rimelig frit slag til at gå ind og lave nogle spændende boliger, der gør, at det er attraktivt at bygge, siger udvalgsformand Daniel Lillerøi.

Der er mange andre steder i Næstved Kommune og uden for Næstved by, vi gerne vil boligudvikle, og derfor kommer det til at tage noget tid

Daniel Lillerøi, formand Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune

Ifølge Cecilie Lynggaard er det også muligt at opføre byggeri, der egner sig til erhverv.

- Der er mulighed for, at man kan lave noget mindre erhverv. Og der er mulighed for, at der for eksempel kan være et hotel, for det giver rammen plads til, siger Cecilie Lynggaard.

Høringsperioden for projektet begynder den 23. september og løber otte uger frem. I første omgang gælder det de 320 boliger.

- Der er mange andre steder i Næstved Kommune og uden for Næstved by, vi gerne vil boligudvikle, og derfor kommer det til at tage noget tid, så vi tager det lidt i etaper, siger udvalgsformand Daniel Lillerøi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App