Justitsminister: Afliv flere kamphunde (Video)

Endnu en kamphund er gået til angreb, denne gang på en hund i Fuglebjerg, der blev skambidt. I følge hundeloven har politiet mulighed for at kræve en aggressiv hund aflivet. Det sker bare uhyre sjældent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver dag går Rollo tur med sin ejer Frank Jensen. Faktisk gør de det tre gange om dagen, og det er lidt utroligt, efter det hunden var udsat for i søndags, da en anden hun angreb Rollo.

- Jeg kæmpede med den for at få den til at slippe, men det var umuligt, siger Frank Jensen. Se video herunder:
[video:flv:090506_rollo.flv]

Da kamphunden slipper Rollo, skynder Frank Jensen sig at køre til dyrlægen, hvor hunden bliver opereret i to en halv time. I følge Rollos dyrlæge, er det ret utroligt, at det ikke skete mere med Rollo.

- For hver gang man bliver overfaldet af en hund, specielt når der er så stor forskel på dem både i størrelse og i muskelstyrke, så er der jo en risiko. Den risiko er så stor, at man kan gå hen og dø af det. Nu har den så klaret det to gange, så det er ekstra heldigt, siger dyrlæge Jens Knudsen fra Næstvedegnens Dyrlæger.

Aggressive hunde bliver sjældent aflivet
I følge hundeloven har politiet mulighed for at kræve en aggressiv hund aflivet. Det sker bare uhyre sjældent. Her i landsdelen oplyser politiet, at det højest er sket en til to gange de seneste fem år.

- Det er en bestemmelse, vi kender til, men den er meget lidt anvendt, siger Arne Holdensen, der er vicepolitikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Se hele interviewet herunder:
[video:flv:090506_politi.flv]

Justitsminister: Afliv flere kamphunde
TV2 ØST spurgte i dag justitsminister, Brian Mikkelsen (Kons.), om hvad han vil gøre ved problemet. Og her var meldingen klar: 

- Jeg vil kraftigt opfordre politiet til at bruge loven og aflive flere af de kamphunde, der generer andre mennesker og dyr, siger justitsminister, Brian Mikkelsen (Kons.), til TV2 ØST. Se hele interviewet herunder:
[video:flv:090505_brimme.flv]

Fakta: Det siger hundeloven om aflivning: (Uddrag)

§ 6. Stk. 2. Hvis en hund har forvoldt skade på et menneske eller anden væsentlig skade eller der i øvrigt er grundlag for at antage, at den pågældende hund kan være farlig for sine omgivelser, kan politimesteren træffe afgørelse om at lade hunden aflive.

§ 6 a. Stk. 2. (Ejeren af hunden) kan forlange, at der foretages en hundesagkyndig undersøgelse inden politimesteren træffer afgørelse om aflivning af hunden.

§ 6 b. Politiet kan beslutte at anbringe hunden i pension, indtil der er truffet afgørelse om aflivning af hunden, og hvis der træffes afgørelse om, at hunden skal aflives, indtil afgørelsen kan fuldbyrdes.