¨

Julen er dyrenes fest

Foto: TV ØST

Det er langt fra kun de 2-benede, der skal have gaver i aften. Under træet kommer der også til at ligge pakker til dyrene flere steder.

Det er ikke kun børnene, der kan forvente gaver i massevis i aften. Julen er i den grad også blevet dyrenes fest, og der venter adskillige af de 4-benede alskens lækkerier.

- Vi sælger rigtigt mange gaver til dyr. Alt fra legetøj til godbidder, og der bliver købt til alle slags dyr på nær måske lige fisk. Men hunde, katte, marsvin og kaniner bliver der købt mange gaver til, fortæller Thomas Andreas Byrdal, der er souschef i Maxi Zoo Næstved.

Kan lugte gaverne

Også i Poppi Dyrecenter i Holbæk er der travlt i december. Her er det også typisk godbidder og legetøj, der bliver købt til dyrene i gave, og de skal selvfølgelig pakkes ind.

- Folk siger tit, at nu skal de se, om de kan komme ind ad døren derhjemme, uden at dyrene opdager det. Dyrene kan jo ofte lugte, når deres ejere har været hernede, så gaven skal selvfølgelig pakkes ind, siger dyrepasser Maria Andersen.

280 sokker

I Maxi Zoo i Næstved har der gennem hele december været lavet julekalender, så folk har kunnet komme ned og hænge en julesok op og hver søndag få en gave til deres dyr. Det tilbud har 280 dyreejere benyttet sig af. I starten af december var der også indkøbt lædersofaer til hunde, men de blev hurtigt revet væk, og i det hele taget mærker både Maxi Zoo og Poppi Dyrecenter, at der er større fokus på også at huske dyrene til jul.

- Der bliver købt mere og mere hvert år. Folk bruger flere og flere penge på dyrene, og jeg vil skyde på, at de gennemsnitligt bruger 300-500 kroner per person. Flere siger, at det jo er deres børn, og derfor skal dyrene selvfølgelig have en julegave, siger Maria Andersen.

Butterfly og julekalender

Både hun og Thomas Andreas Byrdal har også selv hunde. Maria Andersen har 2 hunde, som hver dag i december er blevet forkælet med julekalender, og Thomas Andreas Byrdals mops er helt klar til i aften.

- Han har fået en butterfly, som han skal have på, og han har selvfølgelig også haft en sok hernede i butikken, så han kunne få godbidder hver søndag, fortæller han.

En undersøgelse, som Epinion foretog for Topdanmark sidste år, viste, at 28 procent af alle hundeejere altid køber julegave til deres hunde. Det svarer til, at omkring 150.000 hunde får en julegave.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App