¨

Julemærkemarch: I Næstved gik fire generationer for udsatte børn

Til den traditionelle Julemærkemarch kan deltagerne som altid vælge at gå eller løbe ruten - på henholdsvis 5 eller 10 kilometer.

På den første søndag i december, gik familier i landsdelen traditionen tro for et godt formål – for udsatte børn på landets julemærkehjem.

Konceptet til årets Julemærkemarch er egentlig simpelt: Det handler om at snøre skoene og gå eller løbe en symbolsk tur i fællesskab med andre. Deltagelsen betaler man for, og på den måde kan der år efter år, samles ind til Julemærkehjemme i Danmark.

Også i Næstved stod de klar i dag – blandt andre Lindy Nymark Christensen, som har gået tur på præcis denne dag for formålet de sidste 20 år.

Artiklen fortsætter under billedet

Lindy Nymark Christensen gik tur sammen med resten af sin familie. 

I dag er familien dog vokset med både børn, børnebørn og oldebørn og alle fire generationer går med på den fem kilometer lange tur.

- De frivillige kræfter, der i dag er i dagens Danmark, de er meget vigtige for sammenholdet. Vi bliver mere og mere egoister og vil det hele selv, og vi kan ikke leve uden et fællesskab. Alle de fællesskaber, vi kan samles om, er med til at give værdi i livet, lyder det fra Lindy Nymark Christensen.

Over 65 steder i Danmark er der gået Julemærkemarch søndag. I 2018 endte det i en samlet donation fra deltagerne på 1,3 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet

Lindy Nymark Christensen fik søndag lov til at sætte Julemærkemarchen i gang i Næstved.

Julemærkemarchen er en forening af frivillige ildsjæle, der i over 40 år har arbejdet med det ene formål, at indsamle midler til støtte for Julemærkehjemmene den første dag i december.

Sidste år blev der i alt samlet 1,3 millioner kroner ind til Julemærkemarchen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App