Julemænd løber for et godt formål

Det allerførste julemandsløb blev søndag afholdt i Næstved. 160 løbere var mødt op, alt sammen for et godt formål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var små julemænd, der var høje julemænd, og så var der dem med skæg og dem uden. Det vrimlede med julemænd på Axeltorv i Næstved anden søndag i advent.

Anledningen var, at byens første julemandsløb nogensinde blev afholdt. Her mødte 160 personer op for at løbe den 1,2 km lange rute, som man kunne løbe gentagne gange. Og alle løberne var klædt i julemandskostumer.

- Der er mange, der nok synes, det er pinligt, men det er det ikke, synes jeg. Overhovedet ikke, siger Kamilla Larsen fra Næstved, som er en af julemandsløberne.

Det gode formål

Løbet er dog ikke kun skæg og ballade. Det er nemlig hjælpeorganisationen Svovlstikkerne, der står bag løbet. Pengene går derfor til et godt formål.

- En startpakke med julemandskostume, som den folk løber rundt i, koster 150 kroner, og det går ubeskåret til Svovlstikkerne. For de penge kan vi blandt andet købe pebernødder, kaffe og flæskesteg til de julepakker, vi leverer i næste uge, siger Christian Dreist, der er formand for Svovlstikkerne.

Julepakkerne går blandt andet til Frelsens Hær og flere lokale kirker, der giver dem videre til trængte familier.

I år skal hele 535 julepakker deles ud med alt godt til julebordet. Hver julepakke indeholder mad til juleaften, mad til en julefrokost og så lidt legetøj til børnene.

Måden Svovlstikkerne får samlet ind til disse pakker er gennem arrangementer, som for eksempel julemandsløbet.

- Vi er hele tiden på jagt efter, hvordan vi laver fundraising, og så så jeg sidste år, at man har otte julemandsløb i Madrid, hvor man samler over 10.000 mennesker. Kan man samle julemænd i Madrid, så kan man også gøre det her i Næstved, siger Christian Dreist.

God debut

At dømme efter, hvor mange julemænd, der løb rundt i Næstveds gader ved middagstid, tegner det sig som en god debut. Deltagerne var i hvert fald tilfredse.

- Det er rigtigt godt. Der er forhåbentligt nogle familier, der kan få en bedre jul og noget bedre julemad. Og så kan man håbe, at det er en tradition, der er startet nu, så hvis der er dobbelt så mange mennesker næste år, kunne det være fantastisk, siger Christian Greve fra Næstved, der var ude og løbe med sine tre børn.

Arrangørerne synes også, løbet var en succes. Derfor gentager de succesen til næste jul, igen anden søndag i advent.