¨

Jubel over droppede lukkeplaner

Foto: TV ØST

Borgerne i Sandved har svært ved at få armene ned over nyheden om, at byens skole alligevel ikke skal lukke. Nu skal der ro på tingene, lyder det.

Smilene er ikke til at tage fejl af i den lille by Sandved tirsdag. Næstved Kommunes planer om ikke at lukke Borup Ris Skolens afdeling Grønbo vækker glæde.

- Det kan jeg jo ikke få armene ned over. Det er lige så god en nyhed som meldingen om, at skolen skulle lukke, var en mavepuster, lyder det fra Poul-Erik Pedersen, der er lokalrådsformand i området.

Datter jublede

I slutningen af oktober satte børne- og skoleudvalget navn på 4 skoler, som fra næste skoleår skulle lukke. Årsagen var besparelser, og så at der på sigt skal laves en struktur med 6 skoler på flere undervisningsadresser. Nu er planerne dog droppet - i hvert fald indtil efter næste kommunalvalg i 2017, og det glæder Bitten Rylund, der er mor til 2 børn på skolen i Sandved.

Læs også: Politikere dropper at lukke skoler i Næstved

- Det er helt fantastisk. Jeg har min datter hjemme i dag, og da hun hørte, at skolen ikke skal lukke alligevel, jublede hun. Jeg tænker, at politikerne alligevel må have lyttet lidt til de mange protester og tænkt lidt over, hvad det er, de gør. De smadrer jo ikke bare et lokalsamfund ved at lukke skolen, de ændrer også ved hele strukturen på et tidspunkt, hvor den nye reform ikke engang ern ået at blive indarbejdet, siger hun.

Fortsat i risikogruppen

Hverken Bitten Rylund eller Poul-Erik Pedersen er dog så naive at tro, at deres lille skole er sikret i al tid og evighed.

- Jeg er sikker på, at om et par år, så kommer der et udspil igen om skoler, der skal lukkes. Jeg tror hele tiden, at vi er i risikogruppen, fordi vi er så lille en skole, men jeg er sikker på, at folk herude vil fortsætte medat kæmpe for skolen, siger Bitten Rylund.

Hun håber, at både elever og lærere kan få ro til at koncentrere sig om skolearbejdet og læringen nu, og Poul-Erik Pedersen er også lettet over, at der nu bliver lidt mere tid til at arbejde med tingene.

Læs også: Skolelukning: Politikere har sat navn på 4 skoler

- Vi vil bruge tiden til at udarbejde forslag og planer til, hvordan skolerne her i vores område kan udvikles. Nu får vi noget arbejdsro, men vi er selvfølgelig stadig klar over, at alt stadig kan ske, siger han.

Årsagen til de droppede planer er, at der ikke kunne skabes tilstrækkeligt politisk flertal til at ændre skolestrukturen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App