John Donaldson underviser på Herlufsholm

Matematiklæreren på Herlufsholm Gymnasium bliver i denne uge byttet ud. Den nye er professor og kommer fra Tasmanien. Og nå ja, så er han far til Kronprinsesse Mary.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nemlig John Donaldson, der er gæsteunderviser på Herlufsholm Gymnasium i denne uge. Selvom han er halv-royal, så er det ikke det, der tæller for eleverne.

- Den første time jeg havde ham, var jeg helt oppe at køre over, at det var Marys far. Men da han først åbnede munden, tænkte man slet ikke over, at han er Marys far, men kun at han er professor i matematik, siger Anne Mette Mikkelsen, der går i 2. v på Herlufsholm Gymnasium.

John Donaldson underviser normalt på universitetsniveau, men i denne uge er det altså gymnasieelever, der bliver undervist i matematik.

- Nogle studerende er for eksempel interesserede i sport, og jeg har en time, som jeg bruger her, om matematikken i sport. Jeg snakker om, hvad der er den bedste måde at springe højdespring på, hvad der er den bedste måde at lave et længdespring på. Det er de aspekter, jeg kigger på her på et elementært niveau, siger John Donaldson.

John Donaldson er på Herlufsholm resten af ugen. Til efteråret kommer han tilbage til kostskolen i to uger for igen at undervise eleverne i matematik.

TV2 ØST har fulgt John Donaldsen på Herlufsholm. Se video herunder:
[video:flv:090512_donaldson.flv]