¨

Jagthornblæsere har blæst i 30 år i Næstved

00:42

Næstved Jagthornblæsere fejrer 30 års jubilæum med minikoncert i Karrebæksminde.

Næstved Jagthornblæsere kunne fredag fejre 30 års jubilæum med en sejltur og minikoncert i Karrebæksminde.

Næstved Jagthornblæsere har i 30 sæsoner spillet ved jagter, fødselsdage, jubilæer, middage og andre lejligheder.

Fredag fejrede gruppen sit 30 års jubilæum på molen ved Karrebæksminde, hvor de afholdt en minikoncert for de fremmødte sammen med en tysk blæsegruppe fra Sülze i Lüneburger Heide.

Inden da havde de to blæsegrupper sejlet fra Næstved gennem Karrebækfjorden med Friheden .

- Det betyder meget for os, at vi har eksisteret i 30 år, hvor vi har blæst os i gennem hårde tider og forskellige arrangementer som kirkekoncerter og jagter, siger Tinna Moesgaard, som er kasserer.

Lørdag fortsætter festlighederne, for Næstved Jagthornblæsere har arrangeret en picnic-koncert på Frøslevgaard ved Fuglebjerg, hvor andre sjællandske blæsegrupper og den tyske venskabsgruppe vil ledsage dem. Det foregår mellem klokken 12 og 16. 

 

Hvad er et jagthorn?

- Et jagthorn er et instrument af typen messingblæsere. Da et jagthorn ikke har ventiler, er man begrænset til at bruge naturtonerne. Jagthornet bruges mest som signalhorn under jagt.
- Jagthorn findes i to typer: Fürst Pless og Parforce.
- Fürst Pless-hornet er det lille horn og er det bedst anvendelig til jagt af de to. Det er stemt i tonen B og har en rørlængde på ca. 135 cm.
- Parforce-hornet findes i to udgaver med en diameter på henholdsvist 51 cm og 34 cm. Disse horn er også stemt i B og har en rørlængde på ca. 270 cm. Parforce-hornene klinger en oktav dybere end Fürst Pless-hornet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App