It-problemer skræmmer skolelærere (Video)

De danske folkeskoler har så mange problemer med it-systemerne, at lærere opgiver at bruge det i undervisningen. Ikke alle skoler lader sig dog skræmme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er rent ud sagt hammer-irriterende, når computeren driller. Og faktisk får den moderne teknologis genstridigheder mange lærere til helt at opgive it i undervisningen, viser en ny rapport, som Danmarks Evalueringsinstitut offentliggør i dag.

Rapporten konkluderer, at computerlokalerne på de 11 medvirkende skoler ofte var i en utroligt dårlig forfatning, skriver Jyllandsposten. Noget så simpelt som en udskrift giver problemer, og det skaber uro i klassen, når tingene ikke fungerer.

På Lille Næstved Skole har de dog valgt at tage kampen op. Skolen har nemlig i flere år investeret massivt i topmoderne udstyr.

TV2 ØST har besøgt Lille Næstved Skole. Se video herunder:
[video:flv:090622_skole.flv]

- Det giver en ekstra dimension til undervisningen, og det kan virkelig motivere børnene, fortæller dansklærer Michael Ringsmose, der underviser i 2.e.

I hans timer bruger eleverne interaktive tavler og bærbare pc'er til at spille eksempelvis stave-spil på.

- Det er nemt at inddrage teknologien, og det betyder meget for indlæringen, at det bliver mere legebaseret, fortæller Michael Ringsmose.

Og undervisningen blev meget sjovere med computerne, mener også eleverne i 2.e.

- Man lærer meget mere,og det er rigtig sjovt, lyder det fra Mikala Colberg, der har lært at bruge den bærbare pc i skoleundervisningen.

Men det er vigtigt, at lærerne også får efteruddannelse, så de har helt styr på, hvordan teknologien præcist fungerer, fortæller Michael Ringsmose:

- Jeg kan da også nogle gange blive i tvivl, særligt når det kommer til nye ting, men så sætter jeg mig ned, lidt ligesom børnene, og forsøger mig frem, og så lærer jeg det som regel, lyder det.

Og så er der jo det med teknik, at det ikke altid sådan lige til at regne med. Men går det i fisk, er der kun én ting at gøre, fastslår Mads Sandbo Fischer fra 2.e.:

- Så prøver jeg bare igen, konstaterer han.