Ildsjæle genopliver yndet udflugtsmål fra 1930'erne

Godt 100 kvadratmeter engareal på kanten af Glumsø Sø bliver forvandlet til landets mindste badestrand. En flok frivillige klargører området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var engang, da de lokale tog sig en forfriskende dukkert i Glumsø sø. Det er mange år siden.

Men nu forsøger en flok ildsjæle fra byen at genskabe, hvad der var engang. Missionen er at forvandle en tilgroet strandeng til Danmarks mindste badestrand.

Det er Glumsø & Omegns Lokalråd, der står bag initiativet. Projektet har været undervejs i flere år, men nu er kloaksystemet lagt om og søen ren og badeklar.

quote Det var gode tider. Vi var tit 15-20 drenge og piger i vandet. Det var ikke helt rent dengang, så vi fik masser af udslæt i en uges tid

Otto Høst

- Det kan blive alletiders samlingssted. Kan du forestille dig en augustdag med 28 graders varme. Glumsøborgerne ligger og soler sig i anlægget op til søen. Vi håber, det bliver sådan, siger Visti Christoffersen, formand for lokalrådet, til TV ØST-

Yndet udflugtsmål i 1930'erne

I 1930'erne og indtil slutningen af 2. Verdenskrig var Glumsø Sø et yndet udflugtsmål og badested. De fleste af byens børn lærte at svømme i søen. En af dem var 82-årige Otto Høst. 

Glumsø Søbad, smalfilm fra 1936.
Glumsø Søbad, smalfilm fra 1936.
Foto: privatoptagelser
Glumsø Søbad, smalfilm fra 1936.
Glumsø Søbad, smalfilm fra 1936.
Foto: privatoptagelser

- Det var gode tider. Vi var tit 15-20 drenge og piger i vandet. Det var ikke helt rent dengang, så vi fik masser af udslæt i en uges tid, men så var det som regel overstået, fortæller Otto Høst.

Den officielle åbning af Glumsø Søbad er sat til den sidste lørdag i august. 

Sådan ser der ud ved Glumsø Sø i april 2017
Sådan ser der ud ved Glumsø Sø i april 2017