Ikonisk bro over ringvej klar igen før tid

A-broen i Næstved er igen åben for trafik efter to års fravær efter en påkørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den er skinnende blå, men ellers ligner A-broen over Østre Ringvej i Næstved sig selv.

Efter et intensivt arbejde med at genopbygge broen er den nu klar igen for fodgængere og cyklister, der skal krydse den befærdede ringvej. Dermed er arbejdet færdigt nogle dage før oprindeligt meldt ud.

Kort før julen i 2018 blev broen påkørt af en lastbil, der havde glemt at tage en kran ned.

Styrtede delvist sammen

Kollisionen skete tirsdag den 18. november 2018, men heldigvis ikke i de perioder, hvor skolebørn passerer broen. Ved sammenstødet væltede lastbilen om på siden og chaufføren var teknisk fastklemt. Samtidig styrtede broen delvist sammen

Ved kollisionen fløj en del af kranen gennem luften med så stor kraft, at den slog hul i en murstensmur i en bygning på den nærliggende Kalbyrisskole.

Efterfølgende har lastbilchaufførens forsikringsselskab og Næstved Kommune forhandlet om, hvordan broen kunne komme tilbage.

Dele af broen er udskiftet

De seneste måneder har arbejdet dog været i gang – hvor den gamle bro først blev istandsat og udbedret – og fra den 27. oktober gik arbejdet ind i en ny fase, da en kran indledte arbejdet med at løfte broen på plads igen.

Næstved Kommune har tidligere understreget, at det er den gamle bro, der nu blot sættes op igen. Der er dog tale om en bro, hvor alle metaldele er blevet undersøgt og ny-galvaniserede. Desuden er broen blevet malet.

Selve gangbroen, der hænger under A’et, er dog blevet genetableret, da der var sket store skader på konstruktionen ved sammenstødet.