Idrætsklub arver formue

Fuglebjerg IF arver helt nøjagtigt 785.591,20 kroner, efter en ældre mand med stor klubånd er afgået ved døden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I idrætsklubben Fuglebjerg IF er humøret højt.  De har netop arvet 785.591,20 kroner fra Henry Carlo Sørensen, som er kommet i foreningen siden klubhuset blev bygget i 1968.

- Til at starte med fik vi at vide, vi havde arvet. Vi synes, det var fedt, at der var en, der havde tænkt på os. Da vi fik at vide, at det næsten var 800.000, blev der helt stille. Vi kunne næsten ikke trække vejret, siger formand i Fuglebjerg IF, Marianne Aakjær.

Marianne Aakjær har en formodning om, at Henry Carlo Sørensens ønske med arven var, at de skulle bruges fornuftigt. 

- Han har nærmest levet på en sten, så vi troede slet ikke, han havde så mange penge, siger hun. 

Derfor er hun også meget opmærksom på, at der bliver passet godt på pengene. For i idrætsklubben kan de ikke få armene ned.

- Man ved slet ikke, hvad man skal sige til det. Det er jo helt vildt mange penge. Bare tanken om, at han har tænkt på os er nok.

Hang ud i klubhuset hver dag

Marianne Aakjær  fortæller, at Henry Carlo Sørensen brugte al sin tid i foreningen, og at klubben var som et barn for ham.

- Han blev kaldt for ’Obersten’ af alle oppe i klubben, siger hun.

Hun fortæller, at Henry Carlo Sørensen var en rigtig ungkarl, der hang ud i klubhuset hver dag efter arbejde. Han havde en fast rutine med at køre hjem og spise aftensmad hos sin mor, så længe hun levede, hvorefter han tog op i klubben og hang ud.

Henry Carlo Sørensen har desuden været holdleder på både fodbold- og håndboldholdet og var med til at få håndboldholdet op i tredje division i sin tid.

Meget isoleret person

Søren Heesche, der sidder i fodboldudvalget i Fuglebjerg IF kender Henry Carlo Sørensen fra sine yngre dage, hvor han var Søren Heesches holdleder på fodboldholdet.

Han fortæller, at Henry Carlo Sørensen var en meget vellidt og respekteret person, men som man ikke rigtig lagde mærke til.

- Jeg har ikke et indtryk af, at han brugte penge på ferie, fest og farver. Han var meget isoleret, siger Søren Heesche.

Han fortæller, at han er glad for, at Fuglebjerg IF har arvet af Henry Carlo Sørensen, men fortæller også, at han ikke har haft nogen familie, der kunne arve efter ham.   

Det skal pengene bruges til

Marianne Aakjær fortæller, at hun vil passe godt på pengene, så der også er lidt at bruge af længere ude i fremtiden. Dog har man sat nogle af pengene af til at renovere klubhuset, som Henry Carlo Sørensen har været med til at bygge i 1970'erne.

Men det er ikke det eneste, formanden har i tankerne. Hun mener, at pengene skal bruges fornuftigt i hans ånd.

- Derudover har vi talt om at invitere folk op til foråret for at se, hvad vi har brugt pengene til , og så vil vi sætte en mindeplade op. Derudover er der tale om at lave en fond, så man kan få børn ind i foreningen, som ellers ikke ville have mulighed for det økonomisk.

Idrætsklubben har siden marts vidst, at de er eneste arving til Henry Carlo Sørensen, men har først her i sommer fået pengene sat ind på kontoen.