Idrætshaller truet (Video)

Idrætshallerne i de små byer lider. Fuglebjerghallen overlever ikke ret mange måneder, hvis ikke snart der kommer flere idrætsforeninger og arrangementer i hallen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en enkelt time badminton på denne søndag i Fuglebjerghallen. Det er der ikke nok økonomi i.

-  Hvad vi gør efter første april, det tør jeg ikke at udtale mig om, der ligger også en termin forude, siger halinspektør Bjarne Nielsen.

TV2 ØST har været i Fuglebjerghallen. Se indslaget herunder:
[video:flv:090222_badminton.flv]

Siden sidste år var indtægterne i den selvejende hal faldet med 180.000 kr. Bjarne Nielsen har været halinspektør i 33 år og han har aldrig set så dårligt et regnskab.

-  Det har jeg det rigtig skidt med, det er også derfor jeg nu råber op og siger, vi må gøre noget inden det kuldsejler helt, siger halinspektøren.  

Halinspektørforeningen er lige nu ved at undersøge, hvordan det går med de danske hallers økonomi og konklusionen er entydig.

- Mange små haller har det svært, fordi der ikke er nok brugere til at økonomien kan hænge sammen, siger Jørgen Mosbæk, formand for Halinspektørforeningen.

Hallen har fået lavet reparationer for 120.000 kr sidste år, men mangler både at få repareret taget, lakeret gulvet osv.

Lige nu har hallen kun idræt nok til at holde åbent mandag, tirsdag og i weekenden. Derfor kalder halinspektøren nu til møde den 4. marts så borgere og politikere kan sige, hvad de vil bruge hallen til, hvis den skal overleve.

- Jeg er modtagelig over for alle forslag og få mere drift i formiddags- og eftermiddagstimerne og vi kan også lave ting i weekenden, siger Bjarne Nielsen.

Halinspektørforeningen opfrodrer til at indrette motionscentre i hallerne og få opgaver med genoptræning og forebyggelse fra kommunerne.

- Vi har et kæmpe potentiale, hvis vi bygger idsræthaller, så de er attraktive, men problemet er, at hallerne ligner dengang, de blev bygget i 70´erne, siger Jørgen Mosbæk.

Halinspektøren er klar til hvad som helst for at redde hallen.

-  Jeg vil blive og kæmpe til det sidste, siger halinspektøren.

Efter kl. 14 i Fuglebjerg forlader de sidste spiller hallen.